Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Uvode novi način financiranja posebnih dežurstva ordinacija

Novi način financiranja provodit će se utvrđivanjem godišnje vrijednosti troškova organizacije i provedbe posebnog dežurstva te cijene rada doktora i sestre odnosno medicinskog tehničara u posebnom dežurstvu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1 komentara

Na sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u srijedu je, među ostalim, donesena odluka o novom načinu financiranja posebnih dežurstava, sklapanju ugovora s novim ponuditeljima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti te financiranju pripravničkog staža zdravstvenih radnika.

HZZO, kako se navodi u priopćenju, uvodi novi način financiranja posebnih dežurstava ugovornih ordinacija primarne zdravstvene zaštite kao i timova u domovima zdravlja. Novi način financiranja provodit će se utvrđivanjem godišnje vrijednosti troškova organizacije i provedbe posebnog dežurstva te cijene rada doktora i medicinske sestre odnosno medicinskog tehničara u posebnom dežurstvu. HZZO je o novom načinu financiranja posebnih dežurstava odlučio na temelju zahtjeva privatnih ordinacija. Posebna dežurstva provode se subotom poslijepodne, od 15 do 20 sati, a nedjeljom, praznikom i blagdanom u vremenu od 8 do 20 sati.

Ugovori s novim ponuditeljima

Nakon provedenog Natječaja za sklapanje ugovora o provođenju primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, za potrebe popune Mreže javne zdravstvene službe, izabrani su najpovoljniji ponuditelji s kojima će HZZO sklopiti ugovore o provođenju primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2019. Ugovorit će se nova 32 ponuditelja iz djelatnosti dentalne zdravstvene zaštite, te 15 ponuditelja iz djelatnosti zdravstvene njege u kući (postojeći ugovorni partneri uz 17 novih medicinskih sestara).

Pripravnički staž zdravstvenih radnika

HZZO će financirati pripravnički staž doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine u 2019. godini, u općim bolnicama koje s HZZO-om imaju sklopljen ugovor za provođenje zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja. Provest će se Otvoreni javni natječaj za financiranje pripravničkog staža zdravstvenih radnika, do 30. studenoga 2019. godine, odnosno do popunjenja slobodnih pripravničkih mjesta zdravstvenih radnika čiji ukupan broj je predviđen Pravilnikom o mjerilima za primanje zdravstvenih radnika na pripravnički staž. Natječaj će provesti zajedničko povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva zdravstva, HZZO-a i općih bolnica, stoji u priopćenju.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message