Obavijesti

News

Komentari 21

Uvode strože mjere: Na udaru vlasnici kafića i restorana

Uvode strože mjere: Na udaru vlasnici kafića i restorana

Zdravstvene vlasti zaprijetile su vlasnicima kafića i restorana da će se kršenje epidemiloških mjera strogo kažnjavati novčano i zatvaranjem objekata na tri dana

Crnogorske zdravstvene vlasti predložit će uvođenje strožih mjera nakon što je utorak registrirano 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše u jednome danu u posljednja dva mjeseca.  

Zemlja je zbog pada broja oboljelih gotovo potpuno ukinula sve epidemiloške mjere, osim što je za koncerte, noćne klubove i druga masovna okupljanjima trebalo predočiti potvrdu o cijepljenju ili negativni PCR test.

Kako je najviše novooboljelih u turističkim mjestima, zdravstvene vlasti zaprijetile su vlasnicima kafića i restorana da će se kršenje epidemiloških mjera strogo kažnjavati novčano i zatvaranjem objekata na tri dana.

Ako jedan objekt više puta prekrši epidemiološke mjere, zatvara se na 15 do 30 dana, priopćilo je ministarstvo zdravlja.

'Četvrti val stiže, Britanci će ga samo ubrzati. I Crkva se treba uključiti u kampanju cijepljenja'
'Četvrti val stiže, Britanci će ga samo ubrzati. I Crkva se treba uključiti u kampanju cijepljenja'

Crna Gora je sredinom travnja počela ukidati epidemiološke mjere koje su potpuno liberalizirane početkom ljetnje turističke sezone. U zemlji trenutno boravi više od 100 tisuća turista, pokazuju vladini podaci.

U ministarstvu zdravlja ipak smatraju da je epidemiološka situacija zasad stabilna s prosječno 30 novooboljelih, što je između 1,5 posto i 2,3 posto dnevno testiranih.

Crna Gora nije potvrdila delta varijantu konavirusa na svome teritoriju, ali su epidemilozi upozorili da nagli porast broja oboljelih možda ukazuje da se nova opasnija varijanta pojavila.    

Dvije doze cjepiva primilo je više od 35 posto odraslog stanovništva, koronavirus je preboljelo više od 100 tisuća ili 15 posto stanovnika a umrlo ih je 1623.