Obavijesti

News

Komentari 0

Užas na Floridi: Broj mrtvih na Miami Beachu porastao je na 79

Užas na Floridi: Broj mrtvih na Miami Beachu porastao je na 79

Nakon što je danima trajala potraga za preživjelima, vlasti su donijele odluku o prekidu akcije pružanja pomoći. Više nisu u potrazi za preživjelima, već žrtvama...

Još jedno tijelo je izvučeno iz ruševina zgrade u gradu Surfside nedaleko od Miami Beacha, pa broj poginulih sada iznosi 79 osoba, dok se 61 osoba i dalje vode kao nestale.

"Ovo je zapanjujući i potresan broj koji na sve nas utječe vrlo duboko", rekla je gradonačelnica Miami-Dadea Daniella Levine Cava na brifingu za novinare u petak.

Nakon što je danima trajala potraga za preživjelima, vlasti su donijele odluku o prekidu akcije pružanja pomoći. Više nisu u potrazi za preživjelima, već žrtvama.

Na Floridi evakuirali susjedni kompleks pored urušene zgrade: 'Nije siguran za život'
Na Floridi evakuirali susjedni kompleks pored urušene zgrade: 'Nije siguran za život'

Zgrada Champlain Towers South sa 130 stanova, od kojih je oko 80 imalo stanare, djelomično se srušila prije 15 dana, a nesreća se dogodila u dva sata ujutro.

Ostatak zgrade prije nekoliko dana je kontrolirano srušen. Još uvijek nije jasno zašto se zgrada koja je izgrađena 1981. godine urušila.

Brojni znanstvenici iz Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) stigli su u Surfside kako bi potražili odgovore.

"NIST je postigao značajan napredak u označavanju i transportu dijelova forenzičkih dokaza s ruševina", dodala je gradonačelnica.

"Prikupili su više od 200 dokaza, a dio ih je poslan znanstvenicima iz laboratorija za mjerenje fizike u Washingtonu kako bi pomogli u analizi."