Obavijesti

News

Komentari 6

Uzelac: Nisam ubio Rafaja, ne znam tko je to učinio...

Uzelac: Nisam ubio Rafaja, ne znam tko je to učinio...
1

U četvrtak bi trebala biti izrečena presuda Srećku Uzelcu, okrivljenom za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja. Predviđena kazna je od 5 do 15 godina

VIDEO

Ja nisam ubio svećenika i ne znam tko je to učinio. Da znam, prijavio bih - tako je u srijedu završio svoju obranu Uzelac. Promjenu iskaza, danih u policiji i istražnom sucu, u kojima je do u najistnijih detalja priznao ubojstvo, obrazložio je pritiskom i prijetnjama policije u istrazi. Tvrdi da ga je policija natjerala da potpiše njegov navodni iskaz napisan u drugoj prostoriji, da ga nauči napamet kako bi ga mogao ponoviti pred istražnom sutkinjom, što je i učinio.
- Tukli su me, padao sam sa stolice, a oni su mi stavljali pištolj u uho i govorili da nemam novce za odvjetnike i da imaju dovoljno dokaza da nikada ne iziđem iz zatvora. Pokazivali su mi fotografije s mjesta ubojstva... Iscrpljen i beskrajno uplašen poslušao sam ih - tvrdio je Uzelac. Zbog tih njegovih tvrdnji čak je i odvjetnik obitelji ubijenog župnika, Silvije Degen, tražio je da se ispita tužioc koji je nazočio tom ispitivanju. Ali, sudac Ante Ujević je ovaj zahtjev odbio.
Iako u svojoj obrani ni jednog trenutka nije izravno optužio bivšu ljubavnicu Evicu Krešić da je ubila velečasnog Rafaja ili sudjelovala u ubojstvu, cijeli iskaz je upućivao na to.
- Dok smo te večeri putovali iz Udbine za Generalski Stol vidio sam da Evica ima fotoaparat u crvenoj torbici. Pitao sam što će joj, a ona je odgovorila da hoće sninmiti župnika i tim fotografijama ga kompromitirati. Za puta mi je rekla da Rafaj u Korenici ima ženu i djete kao i ljubavnicu. Došli smo u Generalski i ja sam ju čekao u autu, a kad se nakon desetak minuta vratila rekla mi je da se posvađala sa župnikom jer ju nije pustio u zaključanu spavaću sobu iz koje je čula komešanje žene koju je htjela snimiti sa župnikom. Kad smo krenuli dalje za Zagreb, rekla je da je umorna, prešla je na zadnje sjedište u autu i tek u Zagrebu kod Velesajma prešla naprijed kako bi bacila koru od banana koje smo kupili u Slunju. Tada sam vidio da je bacila i pištolj - ispričao je Uzelac.
Na Županijskom sudu u Karlovcu saslušan je vještak-psihijatar koji je govorio o nalazu Psihijatrijske bolnice Vrapče te ponovio da je Srećko Uzelac osoba s poremećajem ličnosti dominantno narcističkog tipa, ali bez psihopatoloških elemenata koji bi doveli u pitanje njegovu sposobnost za sudsku raspravu. Uzimajući u obzir taj poremećaj ličnosti, vještaci su ocijenili da su njegove sposobnosti shvaćanja vlastitoga postupanja i vladanja svojom voljom bile smanjene u srednjem stupnju. Svjedočio je i balističar te susjedi ubijenog župnika, Ivan Stošić koji je u večeri ubojstva sa ženom i djetetom bio kod Rafaja i Petar Malević koji je iz župnog dvora izašao oko 21.40 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati