Obavijesti

News

Komentari 25

Uživajte još malo: Dolaze kiša, pljuskovi, ali i pad temperature

Uživajte još malo: Dolaze kiša, pljuskovi, ali i pad temperature
4

Temperature će pasti već u nedjelju, kad će na zapadu unutrašnjosti biti oko 15 stupnjeva. Bit će to uvod u nestabilan, idući tjedan, u kojem će česti biti kiša i pljuskovi

VIDEO

I u srijedu će u zapadnim krajevima biti oblačnije, uz gdjekoju kap kiše, dok će na istoku i jugu sunčanog vremena biti znatno više.  Ponegdje će biti i jutarnje pa i prijepodnevne magle, ali do kraja ovoga tjedna - ne i promjene nagle. Uz i dalje stabilno vrijeme - većinom sunčano i suho priroda će sve više poprimati raznobojno jesensko ruho, objavio je u svom stilu meteorolog HRT-a Zoran Vakula. 

Zagreb: Jesensko ruho u parku Maksimir

U srijedu će tako u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura viša od 20 °C, uglavnom između 21 i 24 °C. Nakon jutarnje mjestimične magle, više oblaka bit će u središnjoj Hrvatskoj, a uglavnom prijepodne nije isključena i poneka kap kiše. Poslijepodne uglavnom suho i djelomice sunčano, uz najvišu temperaturu između 18 i 20 °C.

Malo kiše može pasti i u Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu, osobito prema otvorenom moru. Vjetar slab, na sjevernom Jadranu ujutro bura, zatim istočnjak i jugoistočnjak. Najviša temperatura zraka od 16 do 20 °C, na Jadranu između 21 i 23 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije barem djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni, prema otvorenom moru ponegdje i jak, uz malo do umjereno valovito more. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 10 do 12 °C, na moru između 15 i 18 °C, a najviša dnevna od 23 do 25 °C.

Toplo će biti i na jugu Hrvatske, uz pretežno sunčano vrijeme i najvišu temperaturu zraka uglavnom 24 ili 25 °C, dok će temperatura mora biti 21 °C. Puhat će slab do umjeren jugoistočnjak, ujutro uz obalu bura. Koncentracija peludi čempresa bit će visoka.

U kopnenom će području do vikenda biti stabilno - uglavnom suho i većinom sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu, koja se ponegdje može i dulje zadržati. Najviša temperatura i dalje oko 20 °C pa i malo viša, a ni jutra neće biti odviše hladna.

Od vikenda ponovno oblačnije, osobito u nedjelju uz povećanje vjerojatnosti za mjestimičnu kišu.  

Zagreb: Jesensko ruho u parku Maksimir

Nedjelja kao uvod u nestabilan idući tjedan

Na obilje sunčanih sati sljedećih dana valja računati i na Jadranu, uz najvišu temperaturu zraka uglavnom između 23 i 25 °C, a mora će većinom biti samo malo niža. Puhat će slab i umjeren istočnjak i jugoistočnjak, u petak sjeverozapadnjak, ujutro uz obalu bura, tijekom vikenda mjestimice i jača, osobito u nedjelju.

Prema kraju tjedna, osobito u nedjelju, bit će i sve nestabilnije, što će rezultirati kišom, i pljuskovima u unutrašnjosti.

Kako će do naših krajeva stići i hladniji zrak, temperature će pasti, već u nedjelju, kad će na zapadu unutrašnjosti biti oko 15 stupnjeva. Bit će to uvod u nestabilan, idući tjedan, u kojem će česti biti kiša, i pljuskovi, zbog čega treba računati na hladnije uvjete, javlja N1.  

I DHMZ najavljuje pogoršanje

I u Državnom hidrometeorološkom zavodu navode kako će idućih dana prevladavati sunčano vrijeme, ujutro na kopnu uz maglu, koja se ponegdje može dulje zadržati.

- U nedjelju sa sjevera naoblačenje s mjestimičnom kišom, osobito na kopnu. Vjetar većinom slab, za vikend ponegdje umjeren sjeverni. Na Jadranu mjestimice umjerena bura, koja će u nedjelju jačati. Dnevna temperatura će se sniziti - objavio je DHMZ.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a