News

Komentari 92

Ispred zgrade u Bužanovoj za Bandića gore stotine lampiona

Ispred zgrade u Bužanovoj za Bandića gore stotine lampiona

Na nekoliko lokacija u Zagrebu građani su se okupili kako bi odali počast preminulom gradonačelniku Milanu Bandiću, a jedna od njih bila je ispred zgrade u Bužanovoj ulici gdje je živio

Stotine lampiona gore ispred zgrade u Bužanovoj ulici gdje je živio pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Podsjetimo, odmah nakon vijesti o Bandićevoj smrti su tamo stigli Bandićevi suradnici, a svjetlo u stanu gorjelo je cijelu noć. Bandiću je pozlilo oko 23.30 nakon čega je prebačen u bolnicu, ali nije mu bilo spasa.

VIDEO: ISPRED ZGRADE U BUŽANOVOJ

 

 

Pripremao se za lokalne izbore i ni na koji način nije odavao da mu je loše, a to su istaknuli i prijatelji s kojima je bio na večeri. No, u jednom trenutku mu je pozlilo i umro je od posljedica srčanog udara. U njegovoj rodnoj Hercegovini, u Poganoj Vlaki, također su upaljeni lampioni ispred kuće u kojoj je odrastao, a na prozoru je crna zastava.

Mnogi njegovi suparnici na izborima svoje su programe temeljili na oponiranju Milanu Bandiću pa je sad pitanje kako će se ovo sve reflektirati na spomenute nadolazeće događaje. Kako ističe Boris Rašeta, 'Bandić bio stup društva, važan, katkad i presudan oslonac Vlade (kao vođa “žetončića” bio je drugi najmoćniji političar u zemlji) ideal-tip političara hrvatske tranzicije, čelni čovjek mnogih piramida moći i utjecaja u kojima je sad proglašena “crvena uzbuna” jer se sve ruši.

Bandićev suradnik Ivica Lovrić istaknuo je kako  bi Bandić i sedmi put postao gradonačelnik Zagreba da je ostao živ.

- On je otišao kao čovjek koji nikad nije izgubio na zagrebačkim izborima i jako mi je žao što taj uspjeh nije uspio ponoviti i ove godine jer sam siguran bi pobijedio - kazao nam je njegov bivši suradnik.

U njegovu čast svijetlile su i zagrebačke fontane te gorjeli lampioni ispred gradskog poglavarstva otvorena i Knjiga žalosti u koju su se mnogi došli upisati. Komemoracija će se održati u utorak, 2. ožujka, s početkom u 11:00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu, dok će sprovod biti u srijedu, 3. ožujka, u 12:00 sati, na gradskom groblju Mirogoju.

Najčitaniji članci