Obavijesti

News

Komentari 120

VIDEO Grbin tješi: 'Nije gotovo', Matijević: 'Ako idemo s DP-om, gotovi smo. Ovo je poraz SDP-a'

VIDEO Grbin tješi: 'Nije gotovo', Matijević: 'Ako idemo s DP-om, gotovi smo. Ovo je poraz SDP-a'
5

Državno izborno povjerenstvo objavilo je kako je na ove parlamentarne izbore do 16.30 izašlo 50,60 posto građana. Birališta su se u 19 sati zatvorila te su objavljeni rezultati izlaznih anketa

PRATITE UŽIVO: Izborna emisija 24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
CMOK, CMOK

Peđa Grbin dobio poljubac supruge nakon govora

Pred nama su dani, mjeseci razgovora koji će dovesti do promjene. Hrvatska može i bit će bolje mjesto za život, kazao je Grbin, kojeg je na pozornici bodrila supruga...

24sata
24sata
STIGAO MEĐU OKUPLJENE

Grbin: 'Dvije trećine građana nije zadovoljno, pokazali su da žele promjenu. Nije gotovo!'

Želim zahvaliti svim građanima. Pokazali smo bolju Hrvatsku, koja je tu zbog njenih ljudi, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji je stigao  među okupljene u stožeru Rijeke pravde. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Isto tako čestitam svim strankama koje su izabrane u sabor. Što nas čeka? Rezultati nisu kakve smo priželjkivali. Pokazali su da dvije trećine građana želi promjenu. Dvije trećine ljudi nije zadovoljno onime što vide i mi ih nećemo iznevjeriti. Nije gotovo - rekao je.

24sata

- Pred nama su dani, mjeseci razgovora koji će dovesti do promjene. Hrvatska može i bit će bolje mjesto za život. Ponoć nije prošla i ja do ponoći ne smijem govoriti kome ćemo predati mandat za sastavljanje vlade. To je zabranjeno. Od sutra počinju razgovori s onima koji su do jučer govorili da s HDZ-om neće. Sad ćemo vidjeti jesu li to bile laži ili stvarno žele promjenu. Hrvatska može biti bolja, Hrvatska će biti bolja i mi smo jamac toga - rekao je Grbin.

Okupljeni su mu skandirali i pljeskali. "Puštaj", rekao je Grbin nakon čega su zasvirali pjesmu "Put ka sreći", a zapjevao je i "Zagreb ima isti pozivni".

24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
ATMOSFERA U STOŽERU

U stožeru Rijeke pravde vlada zabrinuta atmosfera. Za sada, prema rezultatima DIP-a, nakon obrađenih 80,70 posto glasova, imaju 42 mandata.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO Matijević: Podbacili smo. Da sam ja šef SDP-a, nakon ovih rezultata bih se zahvalio svima

SDP-ovac Davor Matijević komentirao je izborne rezultate. Kritizirao je predsjednika stranke te kazao da je on na njegovom mjestu, da bi odmah dao ostavku.

- Treba biti realan, šanse nema. Hoćemo li sastavljati, mogli bismo jedino s nepricipijalnom koalicijom, čemu se osobno izričito protivim. Podbacili smo. Nakon osam godina HDZ-a poražavajuće i žalosno da se mi borimo za 45. mandat. Ovo treba biti iskren poraz SDP-a - kazao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Matijević je dodao da će u koaliciju s desnicom jedino bez njega.

- Ne mogu se zamisliti u suradnji s Domovinskim pokretom. Uzmite prosječnog birača SDP-a i prosječnog birača Domovinskog pokreta, ne mogu funkcionirati jedni s drugim. Ne postoji nikakav razlog kojim bi opravdali tu suradnju - dodao je.

Istaknuo je kako ga je strah kako bi rezultati izgledali da se Zoran Milanović nije direktno uključio u kampanju. - Poručili su nam da nismo dovoljno dobri, ovo je već drugi žuti karton - kazao je pa se prisjetio prošlih izbora.

- Najveća odgovornost je Peđe Grbina, članova Predsjedništva i Glavnog odbora. Da sam ja predsjednik SDP i da imam ovakve rezultate, danas bih se zahvalio svima - zaključio je.

Komentari 120