Obavijesti

News

Komentari 27

Supružnici Puljak i Orešković zadovoljni, kod Bandića 'depra'

Supružnici Puljak i Orešković zadovoljni, kod Bandića 'depra'
6

Koalicija Stranke s imenom i prezimenom, Fokusa i Pametno prema izlaznim anketama ulazi u Sabor, a ovdje pratite i kako će proći stranke Milana Bandića, Željka Keruma, Živi zid...

VIDEO

Prema posljednjim podacima, do 16:30 sati glasalo je 34,04 posto birača, odnosno njih milijun i 150 tisuća. To je nešto manje nego prije četiri godine kad je na parlamentarnim izborima do 16:30 sati izašlo 37,68 posto birača.

Pratite emisiju Izbori 2020 - Izborna noć na 24sata

  • Prve nepotpune rezultate DIP će objaviti u 21 sat, a potom će ih ažurirati svakih 15 minuta
  • Podsjetimo, u Sabor se bira 151 zastupnik, od čega 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri iz dijaspore, dok će osam mjesta pripasti nacionalnim manjinama. 

Uživo iz stožera:

20:15 - Lovrić: U stranci Bandić Milan 365 još uvijek se nadamo jednom mandatu

Voditelj izbornog stožera stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti Ivica Lovrić, u nedjelju je nakon izlazne ankete izjavio da se u njihovoj stranci još uvijek nadaju jednom mandatu, prije svega u drugoj izbornoj jedinici gdje je nositelj liste bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.  

"Mi smo imali za cilj osvajanje jednog mandata, da ostanemo parlamentarna stranka. Vidjet ćemo konačne rezultate, nadamo se još uvijek da bi se taj jedan mandat mogao dogoditi, prije svega u drugoj izbornoj jedinici", rekao je novinarima Lovrić.

Ustvrdio je i kako su izlazne ankete uglavnom točne.

"One su naravno dosta drukčije nego što su to najavljivale predizborne ankete, ali hvala Bogu ako su naši glasači ovako htjeli mi možemo samo čestitati onima koji su osvojili najviše mandata - a to je kao što vidimo HDZ", rekao je Lovrić.

"I naravno ne treba im puno zavidjeti na uspjehu jer pred njima je ozbiljan posao, znamo u kakvo vrijeme ulazimo, kakva nas situacija čeka prije svega vezano uz gospodarstvo i možemo samo poželjeti izbornom pobjedniku da bude na razini zadaće koja ga čeka", rekao je voditelj izbornog stožera stranke Bandić Milan 365.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke Bandić Milan 365, još nije došao u svoj izborni stožer. Očekuje se  tek iza 22 sata. 

Inače, u izbornom stožer njegove stranke gdje se čekuju rezultati parlamentarnih izbora je izuzetno mirno i nema puno ljudi, tek neki od kandidata i kandidatkinja, članova i članica stranke i simpatizera. Rezultati se čekaju u prostoru stranke u Praškoj ulici 5 i vani, pored prostora stranke.   

20:00 - U stožeru stranke Željka Keruma, kažu, ne vjeruju rezultatima izlaznih anketa.

19:25 - Najtmurniji stožer zasad je onaj Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića. Ove fotografije zaista treba vidjeti:

7

19:17 - Izjava Dalije Orešković nakon izlaznih anketa:

- Naravno da smo zadovoljni s izlaznim anketama, ali ovo su samo izlazne ankete. Potrebno je pričekati konačne rezultate. Ovo je za nas dobar rezultat. Imali smo vrlo kratku kampanju jer smo koaliciju formirali dva dana prije predaja lista. Mi smo jedini nametnuli prave teme: reformu čitave države, preustroj, sve ono o čemu će biti bitno govoriti u jednom turbulentnom razdoblju, kako politički tako i gospodarski.

- Mi smo mirni, napravili smo što smo mogli. Važno je ponoviti da se formirao jedan politički centar kakvog na našoj političkoj sceni nije bilo desetljećima. 

- Ako se izlazne ankete potvrde u prave mandate, to je dobra vijest za sve naše građane jer će napokon u našem Saboru, takav kakav je, biti jedan čvrst i stabilan megafon koji će progovarati o istini bez imalo uljepšavanja. 

Zagreb: Atmosfera u stožeru koalicija Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus

- Inzistiramo na reformama, mi želimo Hrvatsku 2.0, smatramo da nikakve površne priče našim građanima ne mogu donijeti išta dobrog. Hrvatske je dovoljno potonula i vremena za novo propadanje više nema. 

Što se tiče izlaznih anketa prema kojima se HDZ nadmoćno ispred Restart koalicije, Dalija Orešković kaže da bi za sve nas bilo bolje da su rezultati - drugačiji. No, kaže, treba objektivno sazgledati okolnosti pod kojima su se provodili ovi izbori. 

- Prema anketama, birači su svjesni problema i nužnosti promjene, no s druge strane, prema ovim izlasnim anketama, birači se promjene očito boje. 

19:00 - Prema prvim izlaznim anketama, koalicija koju čine Stranka s imenom i prezimenom te stranke Pametno i Fokus imaju tri zastupnička mandata. 

18:49 - Stranka Željka Keruma stožer ima u hotelu Corner. On još nije došao, a očekuje se da će dati izjavu odmah po dolasku prvih izlaznih anketa. 

18:40 - Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus stožer su smjestili u samom srcu Zagreba, u caffe baru History u Tkalčičevoj ulici. Atmosfera je odlična, catering raskošan, a goste čekaju slastice, ali i aperitivi. 

Dalija Orešković prvu će izjavu dati po objavi prvih izlaznih anketa. 

10
| Foto: Kristina Uremović/24sata

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu