Obavijesti

News

Komentari 198

Tužiteljstvo zaključilo slučaj. Sutkinja iz Zambije u četvrtak donosi odluku o Hrvatima

Tužiteljstvo zaključilo slučaj. Sutkinja iz Zambije u četvrtak donosi odluku o Hrvatima
3

Ovo je već drugi sudski proces koji se vodi protiv osmero hrvatskih državljana u Zambiji i to pod istim optužbama, u prvom su oslobođeni.

Pokretanje videa...

zambija hrvati 00:16
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
13:43

Današnje ročište je završeno. Novo je zakazano za četvrtak kad ćemo doznati odluku sutkinje o tome hoće li osloboditi Hrvate ili im nastaviti suditi.

13:04

- Kongoanskog diplomata od kojeg se očekivalo da će svjedočiti u slučaju navodne trgovine djecom, nigdje se nije moglo pronaći, kako je u ponedjeljak priopćeno na Visokom sudu u Ndoli.

U međuvremenu, policajac koji je uhitio Hrvate, Kombe Sakeni ponovio je da je imenovani diplomat iz kongoanskog konzulata taj koji je odveo četvero kongoanske djece na granicu Sakanije.

Odvjetnici koji zastupaju optužene zatražili su od suda da pusti njihove klijente jer sudu nisu predočeni nikakvi dokazi koji bi ih povezali s kaznenim djelima.

Tijekom zatvaranja slučaja, državni odvjetnik Innocent Kamunga rekao je sutkinji Visokog suda Ndola Mary Mulanda da se Kapulo Jean-Pierre ne može pronaći i da mu vlasti iz njegove zemlje nisu pomogle da ga dovedu kao svjedoka - ispričala je zambijska novinarka za 24sata.

- Neka se uvede u zapisnik da se svjedok Kapulo  sa svjedocima broj četiri i sedam s popisa svjedoka razrješuje. Ovo je kraj slučaja za državu - rekao je Kamunga.

12:57

Sutkinja Mary Mulanda zakazala je novo ročište za četvrtak kad će predstaviti svoju odluku o tome hoće li osloboditi hrvatske državljane ili se nastavlja suđenje i ispitivanje svjedoka obrane, kako doznaju 24sata od zambijske novinarke.

12:36

Obrana traži da sud oslobodi Hrvate, kao i Gloriju Sakulenga i Stevena Mulija jer da nema dokaza da su počinili ikakva kaznena djela.

12:33

Zambijsko tužiteljstvo zaključilo je slučaj. Završili su s izvođenjem svojih svjedoka. Sad odvjetnici prilažu podneske sutkinji Mary Mulanda koja potom treba donijeti odluku o narednim potezima. Odlučuje hoće li odbaciti optužbe ili će nastaviti sa suđenjem i ispitivanjem svjedoka obrane.

Komentari 198