Obavijesti

News

Komentari 20

O nužnim reformama uživo vodeći ekonomisti i poduzetnici

O nužnim reformama uživo vodeći ekonomisti i poduzetnici
1

Bujas, Vuković, Šonje i Rakar danas će na Facebook kanalu 24sata gostovati u velikoj panel raspravi 'Reforme odmah': Kako spasiti Hrvatsku? i uživo govoriti o nužnosti reforma, ekonomskoj krizi...

VIDEO

Kriza uzrokovana epidemijom koronavirusa otkrila je u kojoj mjeri Hrvatska funkcionira, ili ipak možda ne funkcionira. Trenutno se postavljaju mnoga pitanja o ukupnim gubitcima uzrokovanim višetjednom karantenom i obustavom normalnog gospodarskog funkcioniranja.

Trenutno stanje u državi i domaćoj ekonomiji otkriva kako nam je neophodno promišljanje o novim načinima učinkovitosti koja će omogućiti stvaranje nove vrijednosti i gospodarskog rasta. Kriza u kojoj smo se našli možda je najveća prilika za pozitivne promjene u ovoj zemlji od početka državne samostalnosti? Vidjet ćemo što na ovu temu kažu stručnjaci na panelu pod nazivom Reforme odmah: Kako spasiti Hrvatsku?

Relevantni hrvatski stručnjaci o stanju u državi 

U želji da saznamo koliko su kvalitetne i u stvarnosti provedive Vladine mjere za spas gospodarstva, hoće li nam turistička sezona biti dobitna karta ili ćemo zaista svjedočiti dugoročnim ekonomskim, socijalnim i psihološkim posljedicama ove epidemije danas, 5.5., na Facebook kanalu 24sata, donosimo vam live panel raspravu s relevantnim hrvatskim stručnjacima i poduzetnicima. 

U live panel raspravi gostovat će Vuk Vuković (suosnivač i izvršni direktor Oraclum Intelligence Systems), Hrvoje Bujas (predsjednik Udruge Glas poduzetnika), Velimir Šonje (vlasnik Arhivanalitika i Ekonomski Lab) i Marko Rakar (izvršni direktor konzultantskog društva MRAK usluge), dok će moderator panela biti direktor 24sata, Boris Trupčević.

Njihovo mišljenje je važno poslušati

Vuk Vuković
izvršni je direktor i suosnivač poduzeća Oraclum Intelligence Systems sa sjedištem u UK, koje se bavi predviđanjem promjena na tržištu i rezultata izbora na temelju analize podataka i društvenih mreža.

Ovaj istaknuti znanstvenik sa zavidnim obrazovanjem i karijerom iznijeti će nam svoje mišljenje o stanju i budućnosti hrvatske ekonomije tijekom i nakon krize s epidemijom koronavirusa.

Hrvoje Bujas je poduzetnik i predsjednik Udruge Glas poduzetnika, koja trenutno ima preko 50 tisuća članova, a podupire je oko 8 tisuća tvrtki sa svojim zaposlenicima. 

Razgovarat će s nama o donesenim mjerama Vlade i njihovim nelogičnostima, a otkrit će nam i koji su to najveći problemi uzrokovani pandemijom s kojima se on kao poduzetnik susreo.

Velimir Šonje ekonomski je analitičar i konzultant, specijalist za područja makroekonomike i financija, vlasnik tvrtke Arhivanalitika i glavni urednik portala Ekonomski lab.

Već je ranije govorio o naznakama da strategija karantene štiti u prosjeku starije i bolje stojeće ljude, ali zbog toga rizicima mortaliteta izlaže neke druge. U panel raspravi reći će nam kako bi se, prema njegovom mišljenju, mjere trebale relaksirati da se ekonomski gubici svedu na najmanju moguću mjeru uslijed primjene ovih restriktivnih mjera.

Marko Rakar izvršni je direktor konzultantskog društva MRAK usluge, a osim po političkom angažmanu, poznat je i po svom blogu mrak.org i objavi cijelog niza, za državu neugodnih, setova podataka. Redovit je kolumnist i autor na brojnim hrvatskim i stranim blogovima, portalima te u novinama i časopisima.

Časopis COMPOL iz Washingtona uvrstio je Marka na popis sto najutjecajnijih političkih stručnjaka u 2017. godini. U live panel raspravi iznijeti će nam svoje mišljenje o slobodi kretanja i govora za vrijeme epidemije koronavirusa.

Live prijenos na 24sata

Panelisti, poznati hrvatski ekonomisti i poduzetnici s dugogodišnjim poslovnim iskustvom, iz prve ruke će odgovarati na brojna aktualna pitanja o efikasnosti mjera hrvatske Vlade, potencijalnim skrivenim gubicima i onome što nas očekuje.

Ovaj panel još je jedan u nizu online sadržaja koje 24sata donosi svojoj publici, te pruža kvalitetne informacije i donosi najnovije trendove, kako bi i u ova vremena ostali informirani i angažirani.

Ne propustite pridružiti nam se u live prijenosu na Facebook kanalu 24sata danas u 16:00 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Nije dovoljno izaći na kavu te kod frizera pa je sve opet ok...'
VIDEO: PANEL O KRIZI

'Nije dovoljno izaći na kavu te kod frizera pa je sve opet ok...'

REFORME ODMAH U panel raspravi 24sata stručnjaci kritizirali ministra Marića: 'Trebao se prvo zadužiti vani, jer kad svi krenu to radit, mi ćemo izgledati najgori'. Za mlade kažu: ' Oni apsolutno ne puše političare...'

Nakupi se: Komore su lani od članarina ubrale  292 mil. kuna
KOLIKO TROŠE NA PLAĆE, USLUGE...

Nakupi se: Komore su lani od članarina ubrale 292 mil. kuna

U Hrvatskoj više od 20 komora raspolaže s gotovo 630 milijuna kuna imovine, pokazuju podaci inicijative Psihološko proljeće. To su prilično zatvoreni sustavi koji ubiru novac, a članovi često ne znaju kako se on točno troši
Hrvatska više ne može čekati. Trebamo reforme i to odmah!
KAKVU ZEMLJU ŽELIMO?

Hrvatska više ne može čekati. Trebamo reforme i to odmah!

‘Reforme odmah!’ je kampanja 24sata za provođenje nužnih reformi bez kojih Hrvatska ne može izbjeći gospodarski krah ni omogućiti bolju budućnost za sve. Podržite nas i pratite svaki dan