Obavijesti

News

Komentari 204

Grbin: To je posljedica panike patuljastog diktatora. Čuo sam se s Milanovićem. Imamo plan C

Grbin: To je posljedica panike patuljastog diktatora. Čuo sam se s Milanovićem. Imamo plan C

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović održao je izvanrednu sjednicu vezanu uz nadzor nad ustavnošću i zakonitošću parlamentarnih izbora.

POGLEDAJTE VIDEO:

U slučaju da zastupnici donesu 76 potpisa sa željom da Zoran Milanović bude mandatar, Ustavni sud takvu odluku bi mogao ponišiti, otkrio je Šeparović. Ustavni sud tako je odlučio - i u slučaju da da ostavku, Milanović ne može biti mandatar.

SDP je nakon sjednice Ustavnog suda održao izvanrednu konferenciju za medije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
'USTAVNI SUD JE POD HDZ-OM'

Ako sabor izabere Milanovića, a Ustavni sud tu odluku poništi, onda ću vam reći što će se dogoditi. Odluka od 18.3. sve dane stoji na mom stolu. Nad DIP-om HDZ nije uspostavio kontrolu, a nad Ustavnim sudom je pa im može narediti što trebaju reći. Hvala - zaključio.

'IMAMO PLAN C'

Jesam, razgovarao sam s Milanovićem, ali razgovore s drugim osobama ne prepričavam. Koliko ja znam on ne nagovara nikoga. Imamo i plan C, ali otom potom. Izbori su bili u srijedu, od tad nije prošlo ni 48 sati. U Nizozemskoj pregovori traju 6 mjeseci, to se u Hrvatskoj neće dogoditi, ali imajte u vidu da se neke stvari ne rješavaju preko noći. Razgovore ću voditi oči u oči - kazao je.

OČEKUJE ISPRIKU PLENKOVIĆA

Ulažem energiju da se to dogodi. Jako je puno toga što treba mijenjati. Očekujem ispriku Plenkovića koji nas je nazivao kršiteljima Ustava - rekao je.

'PRAVNIH ARGUMENATA NEMA'

Mandatar nije, mandatar se postaje kad se skupi 76 potpisa. Ako dođe do toga da jednu osobu podrži 76 zastupnika koji su dobili povjerenje građana, onda bih volio vidjeti taj Ustavni sud koji će krojiti vladu. Volio bih vidjeti koji će to biti članci, paragrafi... Govorim kao pravnik - ovo obrazloženje svodi se na jednu rečenicu - zato što sam ja to rekao, eto zato. Pravnih argumenata tu nema - kazao je.

O PREGOVORIMA

Razgovore neću voditi preko medija. Svi se moramo prilagoditi onome na što nas Ustav prisiljava. Milanović može sudjelovati u konzultacijama - govori Grbin.

Komentari 204