Obavijesti

News

Komentari 53

VIDEO Plenković: 'O formiranju nove vlade ćemo sljedećih dana'

VIDEO Plenković: 'O formiranju nove vlade ćemo sljedećih dana'
3

Početak sjednice zakazan je za 8.30 sati, no kasni. Uvodno će se obratiti i tehnički premijer Plenković

VIDEO

U četvrtak se održava sjednica Vlade. Početak sjednice zakazan je za 8.30 sati, no krenula je s kašnjenjem od pola sata. Uvodno se obraća i tehnički premijer Andrej Plenković. 

PRATITE UŽIVO:

Istaknuo je da se danas obilježava Dan Europe.

- Hrvatska je u članstvu već 11 godina, za dva mjeseca, i četvrti put će hrvatski građani birati zastupnike u Europskom parlamentu, a mi smo radeći kao Vlada nastojali sve ono što članstvo podrazumijeva, jačati demokraciju, jačati vladavinu prava, korištenjem proračuna nastojali smo pridonijeti ekonomskom razvoju Hrvatske i realiziranju brojnih infrastrukturnih projekata. Mi smo u plusu 14, 6 milijardi eura. Kako traje europski tjedan mi smo zahvaljujući Ministarstvu vanjskih i europskih poslova bili na obilježavanju knjige o 75 godina Vijeća Europe, u prvi plan stavili smo i značaj ove organizacije koja je važna zbog čitavog konvencijskog sustava i dio je velikog procesa međunarodnog pozicioniranja Republike Hrvatske - kazao je Plenković.

- Boravili smo i na Danu Grada Vukovara prošli tjedan i govorili o postignućima, potpori, razgovarali s gradonačelnikom i viječnicima - dodao je Plenković, a potom se dotaknuo bitnih projekata i aktivnosti u Hrvatskoj, posebice u Istri.

Plenković je rekao kako je održana telefonska sjednica Vlade. Navodi da su pojeftinile cijene benzina, dizela i plavog dizela. Potom se osvrnuo na sastanak s hrvatskim vinarima te zahvalio doprinosu ministrici poljoprivrede Mariji Vučković. Komentirao je i odluku Europske komisije o proširenju kapaciteta LNG terminala na Krku.

- Odlučili smo investirati 25 milijuna eura i osigurali sredstva iz mehanizma za oporavak i otpornost i to je odoboreno od Europske komisije. S ovim investicijom povećat ćemo kapacitet LNG s 3,1 na 6,1 milijuna kubika godišnje. Napravili smo dugoročno izrazito kvalitetan potez za ulogu Hrvatske kao energetskog čvorišta

Osvrnuo se potom na potpisan sporazum oko zemljišta u Maksimiru.

- Jučer smo imali povijesni sastanak u vladi, potpisan je sporazum sa zagrebačkom nadbiskupijom i Gradom Zagrebom, na inicijativu vlade, oko zemljišta u Maksimiru o području gdje se nalazi Dinamov stadion. Time su stvoreni preduvjeti za izgradnju stadiona kakvog hrvatska rezrezentacija i Dinamo zaslužuju. Time se rješava spor star 30 godina, ali i nedostatak sakralnih objekata u Zagrebu - kazao je pa istaknuo da je Vlada "učetverostručila sredstva za sport od 2016. do danas". 

Komentirao je i pregovore oko sastavljanja Vlade. Kratko je kazao da će o daljnjim koracima oko formiranja buduće vlade razgovarati sljedećih dana.

Nakon sjednice Vlade slijedi sjednica Predsjedništva HDZ-a te sjednica Nacionalnog odbora. HDZ će potom predstaviti kandidate i izborni program za izbore za Europski parlament (EP).

Uskoro opširnije…

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 53

VIDEO

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!

Umjereno, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a lokalno će biti i jače izraženih pljuskova s grmljavinom te obilne oborine. Moguće je i nevrijeme, stoji u prognozi DHMZ-a za petak..

Stiže nam veliko nevrijeme! Iz civilne zaštite izdali upozorenje: 'Pratite prognozu i zaštitite se'
MOGUĆE POPLAVE

Stiže nam veliko nevrijeme! Iz civilne zaštite izdali upozorenje: 'Pratite prognozu i zaštitite se'

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj očekuje se nestabilno vrijeme, uz narančasto upozorenje - drugog stupnja od moguća 3 - za često obilne pljuskove s grmljavinom, lokalno nevrijeme i bujične poplave
Potop na Krku! Auti pod vodom, mještani: 'Ovo je prestrašno...'
FOTOGALERIJA

Potop na Krku! Auti pod vodom, mještani: 'Ovo je prestrašno...'

Poplavila je robna kuća, trgovina Krk i nekolicina drugih objekata koje sad ispumpavaju. Poplavilo je i polje "Kimpi". Ovdje Krčani uzgajaju svoje voće i povrće koje je sada većinom pod vodom, rekao nam je čitatelj