Obavijesti

News

Komentari 39

Tomašević: Svaki mjesec mjera roditelj odgojitelj košta nas jedan dječji vrtić

Tomašević: Svaki mjesec mjera roditelj odgojitelj košta nas jedan dječji vrtić

Gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je Biam, 26. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata te sajam Zavarivanje, 29. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite

VIDEO

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je otvorio Biam, 26. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata te sajam Zavarivanje, 29. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Pratite uživo:

Na konferenciji za novinare osvrnuo se na odluku upravnog suda kojom je poništena odluku o ukidanju mjere roditelj odgojitelj.

- Kao grad još nismo dobili službeno rješenje tako da odluku ne mogu komentirati i ulaziti u detalje. Žao mi je da je sud obustavio našu odluku o ukidanju mjere prije nego je ocijenjeno da li je ona u skladu sa zakonom ili ne. Ovim rješenjem da grad i dalje isplaćuje ta sredstva ušli smo u jednu neizvjesnost. Razmotrit ćemo daljnje pravne lijekove koji su mogući nakon obustave ukidanja mjere - poručio je Tomašević.

Upozorio je i da će morati raditi rebalans proračuna ako grad bude morao nastaviti isplaćivati sredstva za ovu mjeru. Novac su predvidjeli za svibanj, ali ne znaju što će biti u lipnju.

- Ne želim prejudicirati odluke suda, ali nadam se da će sud odlučiti da je ukidanje mjere zakonito. Problem nije u sljedećih mjesec dana već u lipnju, jer se naknada isplaćuje retroaktivno. Ako će to trajati više od mjesec dana, morat ćemo ići u rebalans proračuna. Pitao bi glasnu oporbu kome bi oni uzeli te novce. Oni su to htjeli uzeti iz subvencija ZET-a, neka oporba kaže gdje bi uzela. Morat ćemo naći načina - istaknuo je Tomašević.

- Pravo je svakog djeteta da ide u vrtić, treba ih imati dovoljno. Mi smo obećali izgraditi 12 vrtića u sljedeće četiri godine i na tome ostajemo čvrsti, čak i ako bude nepovoljna odluka suda. Tražiti ćemo i financiranje iz EU fondova, naći ćemo način. Želimo više ulagati u odgoj i obrazovanje nego što je to bio slučaj proteklih godina. U četvrtak ćemo u Skupštini obrazložiti sve korake oko privremene adaptacije zgrada u vrtiće i sve druge planove - poručio je Tomašević te dodao da nastavljaju s adaptacijom prostora za privremene vrtiće.

Dotaknuo se i pitanja oko hladnjače i veletržnice te pristupu robi koja se kvari.

- Nemam još detalje. Postoje neki proizvođači koji se bune oko toga. Dobio sam informaciju da je neka komunikacija u tijeku sa njima, provjerit ću s upravom - kaže Tomašević.

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.