Obavijesti

News

Komentari 1

VIDEO U Zagrebu je obljetnica Ureda pravobraniteljica djece, govor je imao u Milanović

VIDEO U Zagrebu je obljetnica Ureda pravobraniteljica djece, govor je imao u Milanović

Uz obljetnicu Ureda pravobraniteljica za djecu predstavit će se i istraživanje "Kako ostvarujemo dječja prava u Hrvatskoj: mišljenja i stavovi djece i mladih u 2009. i 2023. godini"

VIDEO

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici obilježava se u ponedjeljak 20 godina Ureda pravobranitelja za djecu. Uz to, predstavit će se i istraživanje "Kako ostvarujemo dječja prava u Hrvatskoj: mišljenja i stavovi djece i mladih u 2009. i 2023. godini".

Na predstavljanju će biti  predsjednik RH Zoran Milanović te će se prigodno obratiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Kada govorimo o pravima djece, vidimo ono što su potreba djece. Djeca su ipak samo djeca. Oni kopiraju odrasle, to je ključna stvar. I stvarno imaju što za iskopirati zadnjih godina i desetljeća. Od dobrih stvari pa do onih groznih stvari. I ja sam kao dijete kopirao odrasle, kao i moj brat, ali i svi mi - kazao je na početku Milanović.

- Prava odraslih su ono što određuje prava djece i njihove mogućnosti. A kad smo kod prava odraslih, mi smo u jednom osjetljivom razdoblju naše povijesti u kojem moramo paziti što govorimo. Ne tako kao što se moralo paziti prije pedesetak godina, međutim ovo je sve skupa još jako novo, fragilno, tek se navikavamo na to. Mi smo još jučer izašli iz krvavih cipela. Ne mislim na rat. Mislim na društvo koje je nekada bilo potpuno drukčije nego ovo danas. Dva prva hrvatska predsjednika, Tuđman i Mesić, bili su ljudi koji su u svojim zrelim godinama išli na odsluženje zatvorske kazne i tamo radili igračke za 'malog Zorana'. Išli su u zatvor bez razloga, ne zato jer su ubili ili ukrali već jer su drugačije razmišljali - dodao je pa se osvrnuo na djecu.

- Pravo na vrtić je pravo majki da mogu voditi slobodan i donekle normalan život. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući