Obavijesti

News

Komentari 52

Valentina pala s čak 30 metara, a slomila je ‘samo’ ruku i nogu

Valentina pala s čak 30 metara, a slomila je ‘samo’ ruku i nogu
5

Stabilno je: Valentina (18) je šetala sa sestrom (15) po stijenama. Najvjerojatnije se poskliznula na skliski kamen nakon obilnih kiša. Pala je niz slap u blizini Pazina

VIDEO

Valentina V. (18) oporavlja se u pulskoj bolnici. U ponedjeljak poslijepodne pripremali su je za operaciju.

- Ima slomljenu natkoljenicu, ruku i pothlađena je, ali nadam se da će na kraju sve biti dobro. Šetala je tim dijelom s 15-godišnjom sestrom. Dok je mlađa sestra pogledala na mobitel, u djeliću sekunde starije više nije bilo kraj nje, pala je - ispričala je Valentinina baka Olga grcajući u suzama. Njezine unuke šetale su uz slap Sopot u blizini mjesta Pićan u nedjelju oko 16 sati.

- Osim vatrogasaca i djelatnika labinske Hitne pomoći, na mjesto događaja upućeni su i policajci - rekla je Nataša Vitasović iz pulske policije. Iako je Valentina u ponedjeljak ujutro bila u životnoj opasnosti, do poslijepodneva se njezino stanje stabiliziralo i, nasreću, bila je izvan životne opasnosti. Do kraja ovog izdanja još je ležala na Jedinici intenzivne njege.

Spasioci: Pukom srećom je preživjela pad

Vatrogascima je trebalo nepunih 30 minuta da stignu do djevojke.

- Dojavu smo od centra 112 zaprimili u 16.40 sati. Na mjesto su odmah upućena trojica vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom. Cijelo vrijeme koordinirao sam akciju spašavanja i čuo se s vatrogascima. Niz taj kanjon oprezno su se spustili do mjesta gdje je pala, a kad smo došli do nje, bila je pri svijesti. Staza kojom se silazilo bila je jako nepregledna i strma pa nam je trebalo vremena da dođemo do teško ozlijeđene. Zajedno s djelatnicima Hitne imobilizirali smo unesrećenu djevojku koja je pukom srećom preživjela pad i nadam se da će biti dobro - kazao je zapovjednik Serđo Šilić.

Jezerce spasilo djevojku od sigurne smrti

Mještane obližnjeg naselja šokirala je nesreća, a jedan mještanin, koji poznaje unesrećenu, kazao je kako je na tom dijelu kamenje dosta klizavo te da je uz kišu koja je padala u posljednje vrijeme bio dovoljan i trenutak nepažnje da dođe do ovakve tragedije. 

Mještani dodaju kako se ne sjećaju ovakve nesreće, a slap često posjećuju mnogi turisti. Kako je u zadnje vrijeme bilo puno kiše, pa se tako i pri dnu ‘stvorilo’ jezerce, pretpostavlja se da je baš ono spasilo djevojku od sigurne smrti, iako na najdubljem dijelu ima oko dva metra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa