News

Komentari 156

Zapad Zagreba bez grijanja i tople vode do kasno navečer! Vrelovod pukao na dva mjesta

Zapad Zagreba bez grijanja i tople vode do kasno navečer! Vrelovod pukao na dva mjesta

Vrelovod je pukao na dva mjesta. HEP kaže da je to zbog starosti vrelovodne mreže i korozije uzrokovane izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici

Nakon jedne od najhladnijih noći ove godine, dijelovi Zagreba ostali su bez grijanja i tople vode. Javili su nam to brojni čitatelji iz zapadnog dijela grada. Ujutro je u Zagrebu bilo -3. 

Uživo s mjesta gdje je pukao vrelovod

Kontaktirali smo i HEP Toplinarstvo. Sve linije su im duže vrijeme bile zauzete. Nakon dužeg čekanja javio se tehničar iz dežurne službe i potvrdio nam da postoji problem.

- Dečki su još na terenu i čekamo povratno. Imali smo situaciju oko 1 sat i obavještavamo korisnike. Pretpostavljamo da će tokom dana biti riješen problem - javili su iz HEP-a. 

Pogledajte video: Puklo na dvije lokacije

Tako će biti do navečer

Uskoro je stiglo i priopćenje.

HEP je objavio da je vrelovod pukao na dva mjesta, na Trešnjevci te na Jarunu pa zapadni dio grada nema grijanja ni tople vode.

Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci nema grijanja ni tople vode

Iz HEP-a predviđaju da će tako biti sve do kasno navečer. Dodali su i da je cijev pukla sbog starosti vrelovodne mreže i korozije uzrokovane izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

- Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, danas, 30. studenog 2021. u jutarnjim satima obustavljena je isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba. Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati - objavio je HEP i dodao:

- Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Predmetne dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, međutim, iste su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine. Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuća vrelovoda saniraju u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje.

Foto: Puknuće vrelovoda na Trešnjevci

Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci nema grijanja ni tople vode Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci nema grijanja ni tople vode Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci nema grijanja ni tople vode Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci nema grijanja ni tople vode

Najčitaniji članci