News

Komentari 0

Varaždinska županija u 47 škola financirala projekte građanskog odgoja: Nagrađeno pet projekta

Varaždinska županija u 47 škola financirala projekte građanskog odgoja: Nagrađeno pet projekta

Najviše tema je vezano uz zaštitu okoliša, a tu su i zdravstvene teme, sport, očuvanje tradicije, naše kulturne baštine te one vezane uz racionalno ponašanje s financijama, rekao je župan Stričak

Varaždinska županija s pola milijuna kuna u ovoj je školskoj godini financirala projekte građanskog odgoja u 47 osnovnih i srednjih škola, a u srijedu je nagrađeno pet najboljih projekata.

U 47 škola provedeni su projekti građanskog odgoja, koje je Varaždinska županija putem javnog poziva sufinancirala sa po 10.000 kuna.

U varaždinskoj Glazbenoj školi u srijedu je predstavljena brošura „Građanski odgoj i obrazovanje – projekti osnovnih i srednjih škola Varaždinskoj županije u školskoj godini 2021./2022“ te su uručene nagrade od po 10.000 kuna ravnateljima pet škola s najboljim projektima.

To su „Financije razumijem, pametno kupujem” OŠ Bisag, „Naš zeleni otisak” OŠ „Petar Zrinski“ Jalžabet, „Održivo, a domaće” OŠ Tužno te „Ne stigmatiziraj! Ne diskriminiraj” Glazbene škole i „Multikulturna integracija” Srednje škole Ivanec.

Varaždinski župan Anđelko Stričak istaknuo je kako je ovo najbolji način motiviranja učenika da sami promišljaju o potrebama svoje zajednice, mjesta i škole.

- Najviše tema je vezano uz zaštitu okoliša, a tu su i zdravstvene teme, sport, očuvanje tradicije, naše kulturne baštine te one vezane uz racionalno ponašanje s financijama. Zaista puno zanimljivih, izvrsnih tema - rekao je Stričak.

Ono o čemu drugi pričaju, mi to radimo, dodao je županijski pročelnik za prosvjetu Miroslav Huđek.

- Nema uvoza projekata i to jednostavno mora tako biti jer obrazovni sustav Varaždinske županije ima dovoljno snage da osmisli i da realizira projekte - istaknuo je Huđek.

Član povjerenstva koje je odlučivalo o najuspješnijim projektima Hrvoje Kovač istaknuo je da su već u prvoj godini provođenja iznenađeni količinom dobrih ideja, koje dodatno potvrđuju da su djeca i mladi izvor i inspiracija dobrih ideja s kojima se može razvijati društvo.

Župan Stričak najavio je nastavak dobre prakse pa će Varaždinska županija i u idućoj školskoj godini osigurati oko pola milijuna kuna za projekte građanskog odgoja.

Najčitaniji članci