Obavijesti

News

Komentari 74

VATRENO LUDILO: Ovako je sinoć slavila cijela Hrvatska

VATRENO LUDILO: Ovako je sinoć slavila cijela Hrvatska
11

LUDA NOĆ Vatromet, baklje, zastave... Hrvati su spontano izašli na ulice i slavili najveću pobjedu u povijesti hrvatskog nogometa. Srušili smo veliki Brazil i protiv Argentine igramo za finale Svjetskog prvenstva!

VIDEO

Hrvatska je nakon napetih jedanaesteraca prošla u polufinale Svjetskog prvenstva, što je izazvalo erupciju veselja diljem Hrvatske. Nema grada, ma ni mjesta u Lijepoj našoj da se nije izašlo u crveno bijelim kockicama na ulice.

Vatrometi, sirene, bakljade... Nema što se nije događalo u ludoj noći gdje su Vatreni izbacili favorite s Mundijala.

- Svi smo vjerovali u našu momčad. Znali smo da neće biti lako, ali odlično smo odigrali. Ma, nemam riječi. Polufinale je tu, a za polufinale što sreća da. Idemo do kraja - govorili su euforični navijači koji su se okupili u Zagrebu da bi gledali četvrtfinale Svjetskog prvenstava. No nije samo Zagreb “gorio”, veliko slavlje je bilo u Splitu, Zadru, Puli, Koprivnici, Slavonskom brodu... Ceste su jednostavno bile premale i pretijesne za sve koji su htjeli sreću podijeliti s drugima.

Pokretanje videa...

Slavonski Brod: Veliko slavlje nakon utakmice na ulicama grada i uz koncert Šajete. 07:02

- Idemo do kraja! Joooooj, koliko su nam živaca uzeli, ali vrijedilo je svakog. Neka samo pobjeđuju pa ćemo lako za naše živce. Joj, joj, joj. Nije nam bilo lako gledati, a možemo zamisliti koliko je bilo igračima teško na terenu, pogotovo uzeti loptu i pucati penale. Svaka im čast! Ostali su smireni, to su profesionalci. Bravo, dečki! - veselili su se navijači.

Pula: Navijanje se nastavilo i dugo nakon posljednjeg pogotka Hrvatske

Selecao zaplakao: Samo vi plešite, Hrvati će igrati

Prije početka utakmice brazilski nogometaši su spremali za Hrvatsku posebnu koreografiju, ali plesali na kraju nisu, nego su plakali. Ponajviše glavna zvijezda Brazila Neymar, kojem je ovo vrlo vjerojatno posljednje Svjetsko prvenstvo.

- Dobro je rekao naš izbornik. Nikad nemojte podcjenjivati Hrvate, a to su Brazilci napravili. Pripremali su plesove, a sad neka pripremaju kofere za polazak kući. Seleçao je na kraju ipak zaplakao. To je nogomet, lopta je okrugla - govorili su navijači, koji nisu mogli skriti svoja oduševljenja. Veliko slavlje je bilo i u Sarajevu gdje je bilo i vatrometa, a mogle se čuti i skandiranje hrvatskim nogometašima. Povijesna pobjeda Hrvatske daleko se čula pa su joj veliko priznanje, uz svjetske medije, odali i regionalni mediji.

Pokretanje videa...

Siščani bučno poslavili pobjedu Vatrenih 01:09

”Umjesto sambe čuju se tamburice: Hrvatska nakon velike drame i penala poslala Brazil kući!”, naslov je članka kod BiH portala Sportsport.ba koji još dodaje: “Brazilci su u susret ušli kao apsolutni favoriti, no aktualni viceprvak svijeta pokazao je zube i još jednom se svijetu predstavio na najbolji način. Na krilima Livakovića i uz malo sreće Hrvatska je izborila produžetke, a potom i penale. To je ipak nešto što su Dalićevi momci doktorirali”.

Juranović: Znao sam što Vinicius igra. Već sam ga zaustavio u LP
Juranović: Znao sam što Vinicius igra. Već sam ga zaustavio u LP

”Hrvatska senzacionalno izbacila Brazil na penale i prošla u polufinale SP-a”, piše Klix.ba. “Šok i kapa dole: Hrvatska je u polufinalu Mundijala, Vatreni režirali novo ‘čudo na penale’, Brazilci mogu na Copacabana”, piše srpski Kurir.

”Senzacija Hrvatske”, piše B92, a Dnevni avaz pobjedu Hrvata najavio je: “Sjajna Hrvatska izbacila Brazil i plasirala se u polufinale SP-a”. “Brazilci plesali do destrukcije, Hrvatska u polufinalu nakon penala”, piše slovenski Delo.

Pokretanje videa...

Navijači slave pobjedu Hrvatske na ulicama Šibenika 03:27

S druge strane brazilski navijači su ostali šokirani. Poraz najvećeg favorita natjecanja bacio je u plač milijune brazilskih navijača, a mnogi su se okupili na poznatoj plaži Copacabana u Rio de Janeiru, koji nisu mogli sakriti suze. Na veliku pobjedu Hrvatske nisu ostali ni svjetski mediji. Poznati američki ESPN napisao je: “Hrvatska šokirala Brazil za polufinale Svjetskog prvenstva slavi hrvatska sveta tri kralja Modrića, Kovačića i Brozovića”. Novinari britanskog Daily Maila bili su jako maštoviti.

- Lekcija prva na stadionu Education City, nikad ne otpisujte Hrvatsku. Baš nikad! Ni ako ste Brazil, peterostruki svjetski prvaci i vodite 1:0 duboko u produžetku, a suparnik vam nije do tad nijednom opalio u okvir gola. Zato što Hrvatska ima nepresušne rezerve duha i čudesnu mentalnu snagu. I u stanju je uzvratiti vam iako je veći dio utakmice provela na zadnjoj nozi. Titeu, Neymaru i društvu trebat će neko vrijeme za oporavak od ovog udarca, mislili su da su u polufinalu, ali…”, piše Daily Mail.

Pokretanje videa...

Specijal: Slavlje u Dubravi 01:04

“Kakav podvig Hrvatske”, hvali nas talijanska Gazzetta. “San je gotov. Ispali smo već u četvrtfinalu”, piše brazilska Folha.

Među navijačima su bili i političari. Tako je premijer Andrej Plenković pratio je Vatrene u društvu devet lidera stranih zemalja poput francuskog predsjednika Macrona i španjolskog premijera Sancheza. Vatrenima je čestitala i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja ih je u objavi na Facebooku opisala kao “hrvatski ponos”.

Vatreni ludo proslavili pobjedu: 'Ma, dajte Brazil da se igramo!'
Vatreni ludo proslavili pobjedu: 'Ma, dajte Brazil da se igramo!'

Pobjedu Vatrenih slavio je i predsjednik Zoran Milanović, koji je iz Čilea gdje na službenom putovanju poručio da s ovakvom igrom Hrvatska može do kraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb