Obavijesti

News

Komentari 14

Lokaliziran požar kod Promine, ali širi se buktinja na Biokovu

Lokaliziran požar kod Promine, ali širi se buktinja na Biokovu
1

Na Biokovu je 40-ak vatrogasaca koji pokušavaju zaustaviti širenje vatre na pojedinim planinskim predjelima, jutros i poslije podne dva kanadera ,,vodenim bombama,, obuzdavaju vatru,

VIDEO

Požar kod Promine, koji se aktivirao i gasio još od 17. kolovoza, lokaliziran je u petak u 20 sati, no kod Kistanja su još uvijek aktivna tri požara - sjeverno od vodotornja te kod Ležaića i Bjelanovića, kazao je u petak navečer zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić

Nakon što je, kako je rekao,  prošlu noć povučeno 50 vojnika, večeras se s požarišta u Promini povlači ostalih 50, a teren će nadzirati sto vatrogasaca.

Kod Kistanja su još uvijek aktivna tri požara, dodao je, sjeverno od vodotornja te kod Ležaića i Bjelanovića.

Noć će na ta tri terena provesti 30 vatrogasaca.

Gasiteljima na terenu tamo je popodne pružao pomoć i jedan kanader, koji je prema potrebi vodene bombe bacao nad požarišta i kod Kistanja i na Promini, doznaje se u Županijskom centru 112.

Uz povremena izdimljavanja, još uvijek je aktivan i požar na Svilaji lokaliziran 23. kolovoza, a teren obilazi DVD Ružić.

Vatrogasci ne mogu obuzdati vatru na Biokovu, požar se širi

Vatra na teško pristupačnom terenu na Biokovu nije obuzdana, a požar se lagano širi kroz bukovu šumu, kamene litice, travu i udubine pune suhog gradnja, trave i lišća, doznaje se u petak popodne od vatrogasnog zapovjednika Splitsko dalmatinske županije Dražena Glavine.

Na Biokovu je 40-ak vatrogasaca koji pokušavaju zaustaviti širenje vatre na pojedinim planinskim predjelima, jutros i poslije podne dva kanadera ,,vodenim bombama,, obuzdavaju vatru, a cijeli dan helikopter HRZ iz Makarske im prevozi vodu u ,,kruškama,,. Poteškoću dopreme vode helikopterom kao i gašenje kanaderom pričinja visina, jer gori na oko 1400 metara nadmorske visine, dodao je Glavina.

Nekoliko pripadnika makarske službe HGSS-a cijelu je noć provelo na Biokovu kako bi od vatre obranili i sačuvali i planinarsku kučicu na lokvi, doznaje se od Stipe Bušelića iz HGSS-a.

Zračne snage i vatrogasci gasit će sve do kraja dana, nakon čega će se vratiti u Makarsku i ponovno sutra u jutro krenuti na Biokovo kako bi na tom vrlo teškom i nepristupačnom planinskom terenu,  udaljenom skoro tri sata hoda od najbliže ceste, nastavili s obuzdavanje požara koji će, s obzirom na teren i vrlo vruče vrijeme s visokim temperaturama gorjeti još koji dan, rekao je zapovjednik Glavina.

Požar kod Posedarja lokaliziran

Nakon obavijesti iz stožera civilne zaštite kako su svi požari u Zadarskoj županiji ugašeni, izbio je požar u Posedarju. Srećom, isti je bio manjeg obima u usporedbi s požarima koji su harali posljednjih nekoliko dana te je brzo lokaliziran, javlja Antena Zadar.

Plamen je gasilo 14 vatrogasaca sa 6 vozila, a gasio ga je i jedan kanader, doznajemo iz Operativnog vatrogasnog centra u Zadru.

4
| Foto: Jelena Pavković/canva

Stanje na požarištima u 13.sati

Zadarska županija

Požar na Velebitu – predio Ćelavac, Modrići, Tulove grede, Sv. Rok za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 12. kolovoza u 13:50 sati na minski sumnjivom području još ima povremena izdimljavanja. Na požarištu dežura DVD Jasenice.

Vatrogasci dežuraju u Zadarskoj županiji na više lokacija gdje su požari dojavljivani   od 20. kolovoza 2017. u 19:50 sati. Na lokacijama Dobropoljci, Pristeg, Lišane Ostrovičke dežuraju JVP (2/1), DVD Lišane-Ostrovičke (2/1). Snage s izvanrednih dislokacija otpuštene su u 9:00 sati, kao i Protupožarne namjenski organizirane snage hrvatske kopnene vojske.

Splitsko – dalmatinska županija

Aktivan je požar na Biokovu – vrh Motika, Sveti Jure, za kojeg je dojava zaprimljena 22. kolovoza 2017. u 12:10 sati. Na terenu su 2 Canadaira i Air Tractor. ŽVOC Split nema informacija o trenutnim snagama na terenu.

Ugašen je požar raslinja na području Svilaje između Pribuda i Milešina (Crivac – Čavoglave) za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 12. kolovoza u 15 sati, a koji se  kasnije proširio i prema drugim mjestima i zaseocima te na područje Šibensko-kninske županije. Na području Splitsko – dalmatinske županije požar je ugašen 23. kolovoza u 19:30 sati, a na području Šibensko – kninske županije lokaliziran 23. kolovoza 2017. u 20:05 sati. Dežurstvo na požarištu obavljaju pripadnici DVD-a Ružić (4/2).

Požar kod Supetra na otoku Braču koji je dojavljen 23. kolovoza 2017. u 11:32 sati, ugašen je 24. Kolovoza u 21 sat.

Šibensko – kninska županija

Požar raslinja na području Promine kod Razvođa, za kojeg je županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik dojavu zaprimio 17. kolovoza u 15 sati i dalje je aktivan na jugozapadnoj strani prema Drnišu. Na terenu su snage iz Šibensko-kninske županije, pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Šibenik, 50 vojnika NOS KoV te izvanredne dislokacije iz Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke županije te Grada Zagreba.

Pod nadzorom je požar na lokaciji Đevrske – Bjelanovići, za kojeg je dojava zaprimljena 22. kolovoza 2017. u 1:54 sati. Požar gase lokalne vatrogasne snage.

Aktivan je požar kod Vodica, Zaton – Vrbica, brdo Leč, koji je dojavljen danas u 12:45  sati. Na terenu su lokalne vatrogasne snage (37/14)  te  3 Canadaira i 2 AirTractora.

Požar kod Kistanja, predio Ivoševci, za kojeg je dojava zaprimljena 23. kolovoza 2017. u 12:48 sati, lokaliziran je 24. kolovoza u 9:15 sati. Na terenu su pripadnici DVD-a Ervenik (3/1).

Požar na području Vodice, Zaton – Vrbica, brdo Leč ugašen je 24. kolovoza u 22.20 sati.

Ličko – senjska županija

Aktivan je požar na lokaciji Jablanac, Starčevića Podi – visibabe za kojeg je dojava zaprimljena 18. kolovoza u 6:45 sati. Na terenu su vatrogasci iz JVP Senj, snage  Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije i ispomoć iz Primorsko-goranske županije (28/7) – JVP Opatija, JVP Rijeka, JVP Krk i DVD Krk, ukupno 60 vatrogasaca. Pomažu im Canadair i 2 Air Tractora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...