News

Komentari 28

Vatrogasci spasili oca i sina iz ruševina: Dječak je neutješno plakao u očevom naručju...

Vatrogasci spasili oca i sina iz ruševina: Dječak je neutješno plakao u očevom naručju...

Bili su u vidnom su šoku i prekriveni prašinom. Ne zna se još kakve su ozljede zadobili, ali su ih odnijeli na nosilima. Iz druge ruševne zgrade spašen je stariji čovjek koji je ušao u stan par minuta prije potresa

Otac je sina iznio na rukama iz ruševina u Petrinji. Obojica su izvučena iz jednog stambenog višekatnog objekta u Petrinji te su vozilom Hitne medicinske pomoći prebačena u bolnicu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dramatično spašavanje objavio je N1. Bili su u vidnom šoku i prekriveni prašinom. Ne zna se još kakve su ozljede zadobili, ali su ih odnijeli na nosilima. Iz druge ruševne zgrade spašen je stariji čovjek koji je ušao u stan par minuta prije potresa, u blizini mjesta gdje je ekipa N1 imala javljanje. U dobrom je fizičkom stanju. Ulice Petrinja su pune ruševina. Veliki broj objekata je oštećen, a spasitelji tragaju za preživjelima. Sve raspoložive vatrogasne ekipe iz Zagreba stigle su Petrinju kako bi pomogli u akciji potrage i spašavanja.

Član Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić rekao je da je u Petrinju upućeno nekoliko stotina pripadnika HGSS-a iz svih krajeva Hrvatske koji će sa psima pretražiti zgrade.

Situacija u Sisku tijekom večeri

- Prvi tim s potražnim psima pretražit će zgrade da unutra nema ozlijeđenih, to je alat koji ubrzava stvari i sprečava da se nepotrebno ne ulazi u opasne zgrade - rekao je Prizmić za N1. Dodao je kako prvi timovi stižu helikopterima iz Splita, te ističe da su osposobljeni za izvlačenje i spašavanje.

- Naši ljudi su osposobljeni za pretrage, pružanje pomoći, te za izvlačenje i zbrinjavanje, u ovom je trenutku najbitnije lociranje ozlijeđenih i u tom smislu oni su osposobljeni - naglasio je Prizmić.

U Petrinju su upućeni i vatrogasci iz svih dijelova Hrvatske.

Najčitaniji članci