Obavijesti

News

Komentari 0

Vatrogasci su izveli pokaznu vježbu na bušotini općine Gola: 'Važna je zaštita od požara'

Vatrogasci su izveli pokaznu vježbu na bušotini općine Gola: 'Važna  je zaštita od požara'
4

U vježbi je sudjelovalo 26 vatrogasaca, od čega devet profesionalnih vatrogasaca VP Molve, sedam profesionalnih vatrogasaca DVD Virje, dva dobrovoljna vatrogasca DVD Kalinovac i osam profesionalnih vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac

VIDEO

Na Plinsko-kondenzatnoj bušotini Gola-10 u općini Gola, u utorak je održana završna pokazno-taktička vatrogasna vježba INA Grupe, tijekom koje je provjerena razina osposobljenosti i opremljenosti sudionika u izvanrednim situacijama zaštite i spašavanja.

"Kao kruna Ininih aktivnosti u svibnju, Mjesecu zaštite od požara, danas je u djelatnosti Istraživanja i proizvodnje nafte i plina održana završna pokazno-taktička vatrogasna vježba INA Grupe na Plinsko-kondenzatnoj bušotini Gola-10 u općini Gola. Zaštita od požara iznimno je važna za plinsku i naftnu industriju jer posljedice požara mogu ugroziti poslovanje, ali i zdravlje zaposlenika", priopćeno je iz INA-e.

U vježbi je sudjelovalo 26 vatrogasaca, od čega devet profesionalnih vatrogasaca VP Molve, sedam profesionalnih vatrogasaca DVD Virje, dva dobrovoljna vatrogasca DVD Kalinovac i osam profesionalnih vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac.

Sudjelovali su i pripadnici žurnih i interventnih službi, policije i hitne pomoći, a pozivu se odazvao i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Tijekom vježbe INA je provjerila razinu osposobljenosti i opremljenosti te usklađenosti djelovanja svih sudionika u izvanrednim  situacijama zaštite i spašavanja, gašenja požara, interventnog gušenja bušotine, spašavanja i evakuacije iz ugroženog prostora i sanacije okoliša zbog iznenadnog onečišćenja, ističe se u priopćenju.

Općina Gola je u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Prekodravlju, na samoj granici s Mađarskom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...