News

Komentari 1

Vatrogasci vikali: 'Ljudi, nađite hidrante! Pomozite, dajte vode'

Vatrogasci vikali: 'Ljudi, nađite hidrante! Pomozite, dajte vode'

Opasnosti za širenje na okolne kuće ili tvrtke koje su u neposrednoj blizini nije bilo, a vatrogasci su oko 23.30 obuzdali požar. Što ga je izazvalo, utvrdit će se očevidom

Ljudi, pronađite hidrante! Nadzemne, podzemne, samo nam pomozite i dajte nam vode, vikali su zagrebački vatrogasci trčeći prema ogradi tvrtke na čijem su dvorištu gorjele drvene palete i papir. Okupljeni stanovnici obližnjih kuća odmah su im izašli u susret i navodili gdje da pronađu hidrant kako bi što prije uspjeli ugasiti tu vatru.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Gle, gori krov! Limen je, pa skroz će izgorjeti, čulo se iz okupljenog mnoštva natiskanog na putu pored dvorišta tvrtke, dok su se plameni jezici izdizali desetak metara u vis i proždirali limenu konstrukciju zgrade. Taj put se inače ne koristi, ali ove večeri bio je iznimno prometan i prepun ljudi koji su sa sigurne udaljenosti promatrali gašenje buktinje koja se vidjela iz svih dijelova grada. Njihove uzvike prekidao je lom stakla koje je pucalo od topline.

Požar u Kanalskom putu izbio je u 21.35 sati. Plamen je isprva zahvatio drvene palete u dvorištu no vatra se u međuvremenu rasplamsala i zahvatila i skladište u kojem se nalazi kartonska ambalaža.Bilo se teško probiti čak i do ograde zbog gustog dima koji je obavio cijelo naselje. Iako su prve informacije govorile kako ozlijeđenih nema, na teren je stigla i Hitna pomoć jer je radnik tvrtke u čijem su se dvorištu zapalile palete i kartonska ambalaža ozlijeđen. Njegove ozljede nisu poznate. 

Opasnosti za širenje na okolne kuće ili tvrtke koje su u neposrednoj blizini nije bilo, a vatrogasci su oko 23.30 obuzdali požar. Što ga je izazvalo, utvrdit će se očevidom. 

POGLEDAJTE VIDEO: POŽAR NA ŽITNJAKU