Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

‘Važno je da mladi shvate da mogu biti kreatori budućnosti’

Velik interes: Na natječaju ‘Poduzetnici budućnosti’ 25 projekata srednjih škola podijelit će iznos od 250.000 kuna. HUP želi potaknuti aktivniju promociju poduzetništva među mladima

Foto: Ratko Mavar
0 komentara

Hrvatska udruga poslodavaca ponovno je pokrenula natječaj namijenjen srednjim školama u kojem će biti nagrađeni najbolji poduzetnički projekti i ideje.

Na taj način HUP želi potaknuti aktivniju promociju poduzetništva među mladima i pobuditi veći interes mladih za bavljenje poduzetništvom. Prošlogodišnji natječaj “Poduzetnici budućnosti“ izazvao je velik interes među srednjoškolcima te je zaprimljenih prijava bilo više od 175, a prvih pet najboljih projekata predstavljeno je na Danu poduzetnika, gdje su i uručene nagrade timovima učenika i njihovih učitelja-mentora. Ovogodišnji natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna otvoren je do 15. travnja 2019., a nositelji prijava za sudjelovanje su škole. Sredstva koje će škole dobiti kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje trebaju se uložiti u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika te škole.

HUP će i ove godine nagraditi ukupno 25 projekata srednjih škola - pet najboljih dobiva nagradu u iznosu od po 25.000 kuna svaki, pet sljedeće rangiranih (6.-10. mjesto) nagradit će se s po 10.000 kuna svaki, a ostalih 15 projekata (11.-25. mjesto) dobit će po 5000 kuna.

- Za razvoj našega društva neophodno je poticati mlade na inovativno promišljanje i stvaranje dodane vrijednosti kroz bavljenje poduzetništvom. Važno je da mladi već u srednjoškolskoj dobi shvate da mogu biti kreatori svoje budućnosti, a ne samo pasivni promatrači – poslodavci koji će zapošljavati, a ne samo zaposlenici u kompanijama. Očekujemo da će se kroz osmišljavanje projektnih ideja kod mladih potaknuti i kreativno razmišljanje te da će na praktičnom primjeru naučiti što je sve potrebno kako bi se u razvoju projekta došlo od ideje do njezine realizacije. Mladi su naša budućnost i jedino oni dugoročno mogu pridonijeti jačem gospodarskom razvoju zemlje - istaknula je Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message