Obavijesti

News

Komentari 6

Veledrogerije i Vlada se moraju dogovoriti, životi nemaju cijenu

Veledrogerije i Vlada se moraju dogovoriti, životi nemaju cijenu

Veledrogerije i vlada prepucavaju se godinama, a zbog posvemašnjeg manjka sustavnog rješenja i loše zdravstvene politike, dugovi i fakture koje neplaćene stoje i godinu dana postale su normalne

VIDEO

Pravo na liječenje i pravo na život – nema važnijeg i jačeg od toga. I ne postoji ništa na ovome svijetu što bi ta prava smjelo pogaziti. A upravo to su učinili posljednjih dana, kada su zbog krize s veledrogerijama lijekovi u bolnice dolazili na kapaljku, a dio teško bolesnih ljudi ostao bez svojih terapija koje im znače život.

Udruge pacijenata to su nazvale jednom rječju koja najbolje odgovara situaciji – nedopustivim. I još su bili preblagi, jer ugroziti nečije pravo na život i liječenje zastrašujuće je i tragično, osim što je nedopustivo.

Veledrogerije i vlada prepucavaju se godinama, a zbog posvemašnjeg manjka sustavnog rješenja i loše zdravstvene politike kojoj svjedočimo praktički oduvijek, dugovi i fakture koje neplaćene stoje i godinu dana postale su normalne. Iako to nikako ne bi trebale biti. Svi se nabacuju silnim milijardama, a onda se međusobno prepucavaju koliko stvarnih milijardi iznosi dug. No pacijente to ne zanima.

Nekome tko životari od mizerne mirovine, a pritom se bori protiv teške bolesti, te su milijarde imaginarne, nebitne. Taj netko samo želi da se poštuju njegova osnovna ljudska prava, i da se, nakon što je godinama pošteno uplaćivao zdravstvene doprinose, političke i interesne zakulisne igre ne lome na njegovim leđima.

Da se nitko ne lopta njegovim životom kao vrećom krumpira. Loptice krivnje ne mogu se prebacivati s isključivom svrhom spinanja i sakupljanja političkih bodova, već ovaj problem, jednom za sva vremena, treba riješiti zajedničkom suradnjom države i lokalnih zajednica koje su osnivači bolnica.

Nedavno je ravnatelj čakovečke bolnice rekao – kao da smo u ratnom stanju. Suradnja i konsenzus na svim razinama. I to je jedino ispravno.

Jer bolesti ne biraju, ne čekaju, ne zanimaju ih proračunske stavke i financijski algoritimi. I životi nemaju cijenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...