Obavijesti

News

Komentari 0

Veleposlanik Azerbejdžana o sukobu u Karabahu: 'Mi samo želimo mir i sigurnost civila'

Veleposlanik Azerbejdžana o sukobu u Karabahu:  'Mi samo želimo mir i sigurnost civila'
4

Anar Imanov, azerbejdžanski veleposlanik u Hrvatskoj, rekao nam je da su protuterorističke mjere bile nužne i kako su im  isključivo nelegalne vojne formacije i vojska

VIDEO

Etnički Armenci u azerbajdžanskoj odcijepljenoj regiji Karabah pristali su danas na ruski prijedlog o prekidu vatre, 24 sata nakon što je Azerbajdžan započeo ofenzivu za povratak kontrole nad enklavom u kojoj su poginuli deseci i ozlijeđene stotine. Anar Imanov, azerbejdžanski veleposlanik u Hrvatskoj, rekao nam je kako je akcija rezultat dugogodišnjih sukoba.

- Pokrenute su lokalne protuterorističke mjere kako bi se spriječile moguće provokacije velikih razmjera od strane armenskih oružanih snaga smještenih u regiji Karabag te kako bi se osigurala provedba odredaba Trilateralne izjave. Cilj nam je razoružanje i povlačenje postrojbi oružanih snaga Armenije s teritorija Azerbajdžana, neutralizacija njihove vojne infrastrukture, te osiguravanja sigurnosti mirnog stanovništva, civilnih zaposlenika i vojnog osoblja uključenih u radove obnove koji se provode na tom području kao i obnova ustavnog sustava Republike Azerbajdžan - kaže Imanov.

Ističe kako su cilj isključivo ilegalne vojne formacije i vojska.

- Azerbajdžan ne gađa civilno stanovništvo, od nekih smo akcija i odustali zbog sigurnosti civila. U tom smislu potrebno je da se armensko civilno stanovništvo drži podalje od vojnih ciljeva - govori Imanov.

Dodaje kao su vlasti u Azerbajdžanu u više navrata izjavile da je nastavak postojanja postrojbi oružanih snaga Armenije u regiji Karabag suprotno odredbama Trilateralne izjave od 10. studenog 2020., ozbiljna prijetnja regionalnom miru i stabilnosti.

- Jedini način za postizanje mira i stabilnosti u regiji je bezuvjetno i potpuno povlačenje armenskih oružanih snaga iz Karabaga i raspuštanje marionetskog režima. Mi samo želimo mir i nadamo se da će pregovori koji slijede dovesti do trajnog mira - zaključio je Imanov.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)