Obavijesti

News

Komentari 4

Veličanstveni i jezivi: Anchoru, Bruceu i Chumu divi se svijet

Veličanstveni i jezivi: Anchoru, Bruceu i Chumu divi se svijet
5

Morski psi iz pulskog Aquariuma osvajaju nagrade putem EarthCama-najvećeg i nautjecajnijeg svjetskog portala web kamere. Stalno plivaju, a hrane ih oslićima i lignjama

VIDEO

Crnovrhi morski pas mora stalno plivati jer bi inače uginuo, “dadilja”se voli zabijati među pukotine stijena i koralje gdje odmara, a noću se razbudi i traži hranu i partnera, a “sivi”se uglavnom zadržava u dubinama, objasnila nam je oceanografkinja Žana Moslavac (24).

Anchor, Bruce i Chum imena su dobili po morsim psima iz animiranog filma “Potraga za Nemom”, a već se tri godine nalaze u tropskom morskom postavu u slopu Aquariuma. Stigli su iz Indonezije, a temperatura vode im je 23 stupnja.Hrane ih oslićima i lignjama, a iako te tri vrste morskih pasa u prirodi žive 12 godina, u zatočeništvu im je životni vijek dulji.

Njihove vratolomije koje je prenosila LiveCamCroatia osvojile su cijeli svijet, a putem EartCama, najvećeg i najutjecajnijeg portala web kamere u svijetu osvojili su nagradu za srpanj.

- Oni već godinama žive kod nas u harmoniji, a početkom rujna preselit ćemo ih u bazen od 50 kubika. No, to nije trajno rješenje. Za tri godine trebali bi zaplivati u akvariju zapremnine milijun litara - povjerila nam je Žana. Naglasila je kako je od 1959. do danas u prirodi zabilježeno11 napada crnovrhih morskih pasa na ljude, što je zanemariva brojka.

- Njima su zubi potrebni za hranjene te ih, kao i ostali morski psi, više puta mijenjaju tijekom života - objasnila je Žana. Osim morskih pasa, turistička atrakcija u Aqurariumu su i rijetki morski zmajevi. Na oduševljenje posjetitelja, u obilasku se mogu vidjeti jadranske ribe, meduze, pirane, morski konjići, kajmani i morske kornjače.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.