News

Komentari 24

Velika akcija policije i USKOK-a: Razbili su lanac krijumčara 1.5 tona kokaina iz Južne Amerike

Velika akcija policije i USKOK-a: Razbili su lanac krijumčara 1.5 tona kokaina iz Južne Amerike

Navode kako su među osumnjičenima i neki stariji znanci policije. Večernji piše kako je jedan od njih Petar Ćosić Šarac, kojeg su istražitelji posjetili u srijedu. Uz njega, osumnjičen je i zagrebački poduzetnik Oliver Čokara

Policija i USKOK, prema neslužbenim informacijama pokrenuli su novu akciju protiv kriminalne skupine koja se sumnjiči za krijumčarenje najmanje 1,5 tona kokaina iz Južne Amerike, piše Večernji list.

Navode kako su među osumnjičenima i neki stariji znanci policije. Večernji piše kako je jedan od njih Petar Ćosić Šarac, kojeg su istražitelji posjetili u srijedu. Uz njega, osumnjičen je i zagrebački poduzetnik Oliver Čokara.

Čokara je prošle godine osuđen na šest i pol godina zatvora zbog 800 kilograma kokaina koji je lani nađen u bananama u Luci Ploče. Osim toga mu je temeljem nagodbi s USKOK-om oduzeto i 1,5 milijuna kuna

Mjesec dana prije događaja javio mi se poznanik iz Švicarske i ponudio posao u kojem bi mogao zaraditi. Znao je da sam u financijskim problemima jer mi je supruga vlasnica malog obiteljskog hotela opterećenog kreditima koji zbog situacije s Covidom-19 jako slabo posluje. Rekao mi je da će u Metković stići kontejner s 50 kilograma kokaina i ja sam trebao drogu izvaditi te prebaciti do Zadra.' - dio je Čokarina priznanja. 

Tvrdio je tada kako je za taj 'poslić' trebao dobiti 50 tisuća eura. Autom je došao u Metković iz Zagreba kada mu je javljeno za kontejner, a za prebacivanje droge u torbe angažirao je Oršulića i Bebića. 'Sada smatram da sam napravio najveću glupost u životu, upropastio sam živote svoje djece i supruge, svoj život.' - pokajao je Čokara tada, koji ipak nije mogao odati ime osobe koja ga je angažirala u strahu za svoj život i živote cijele obitelji.