Obavijesti

News

Komentari 94

Velika akcija Uskoka: Uhitili su 37 ljudi, ispitivanja još traju

Velika akcija Uskoka: Uhitili su 37 ljudi, ispitivanja još traju

Akcija je usmjerena na razbijanje poveće skupine ljudi koji se sumnjiče da su u sustavu zločinačkog udruženja organizirali utaje poreza većih razmjera. Neslužbeno doznajemo da se radi o 50 milijuna kuna

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.33

POGLEDAJTE VIDEO

19.15

Ispitivanja uhićenih u današnjoj akciji još traju, a kako doznajemo dosad je uhićeno ukupno 37 ljudi.

Ispitivanja se provode na dvije adrese.

13.45

Kako doznajemo, među uhićenima su Mirko Vukadin, Goran Novosel i Vihor Stipoljev. Njih trojicu sumnjiči se za organizaciju skupine koja je utajla 50 milijuna kuna poreza. 

Više pročitajte OVDJE.

11.06

Oko uhićenja se oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP). 

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta - priopćili su. 

Navode i kako je realizacija počela u jutarnjim satima na području PU zagrebačke, splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske. Uhićeno je više desetaka ljudi. 

- U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a u akciji sudjeluje 180 policijskih službenika - priopćili su. 

10.56

O svemu se oglasio i USKOK. 

- Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave. Navedene radnje, koje se provode u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile porezna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost - priopćili su. 

Komentari 94