Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Velika krađa malog vlaka: Trio ukrao i oštetio vrijednu maketu

Tri muškarca ušla su u prostorije Backo Mini Expressa u Gundulićevoj ulici u Zagrebu. Dvojica su odvukla pažnju zaposlenicima dok je treći iskoristio priliku i ukrao lokomotivu

Najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, Backo Mini Express, nalazi se u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, a u subotu se našla na udaru lopova, i to samo dan nakon što su je izložili na Adventu u Zagrebu. Nasreću, nadzorne kamere zabilježile su trenutak u kojem je ukradena lokomotiva.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1198035 / ]

Prema objavljenoj snimci, u prostoriji u kojoj su makete jedan muškarac sjedi kraj makete i razgovara sa zaposlenicima. Za to vrijeme drugi s druge makete na suprotnoj strani prostorije odvaja lokomotivu od vagona kako bi izgledalo da je proučava. Zatim se okreće i gleda je li ga netko vidio, a nakon što u prostoriju ulazi treći muškarac, maketu uzima i stavlja je u hlače te odlazi.

'OPELJEŠIO' MAKETU ŽELJEZNICE Na Adventu u Zagrebu ukrao lokomotivu: Prepoznajete li ga?

Kad su doznali da im je ukradena vrijedna lokomotiva, ekipa Backo Mini Expressa prijavila je krađu policiji, a snimke s nadzornih kamera objavili su na YouTubeu.


- U subotu, 2. prosinca, ukradena je jedna vrijedna lokomotiva koju bismo rado vidjeli vraćenu. Imamo videosnimku počinitelja te bismo Vas zamolili da objavite taj video kako bi počinitelj lakše bio identificiran - napisali su. Građani su im ubrzo dojavili ime i prezime kradljivca, što je pomoglo ekipi Backo Mini Expressa. 

POGLEDAJTE VIDEO KRAĐE:

Pokušali je odmah prodati

- Preko Facebooka su nam ljudi dojavili tko nam je ukrao električnu lokomotivu te smo ga prijavili policiji. Vrijedi oko 1400 kuna. Kad je ukradena, ponuđena je na prodaju kolegi koji se također bavi maketama lokomotiva. Inače, kad ju je lopov ukrao i spremio u džep, pritom ju je oštetio - kazao nam je Antun Urbić Backo, direktor Backo Mini Expressa. Policija traži lopova s nadzorne kamere.

Možda vas zanima i ovo:
Message