Obavijesti

News

Komentari 67

Velika krađa malog vlaka: Trio ukrao i oštetio vrijednu maketu

Velika krađa malog vlaka: Trio ukrao i oštetio vrijednu maketu
2

Tri muškarca ušla su u prostorije Backo Mini Expressa u Gundulićevoj ulici u Zagrebu. Dvojica su odvukla pažnju zaposlenicima dok je treći iskoristio priliku i ukrao lokomotivu

VIDEO

Najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, Backo Mini Express, nalazi se u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, a u subotu se našla na udaru lopova, i to samo dan nakon što su je izložili na Adventu u Zagrebu. Nasreću, nadzorne kamere zabilježile su trenutak u kojem je ukradena lokomotiva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:58

Prema objavljenoj snimci, u prostoriji u kojoj su makete jedan muškarac sjedi kraj makete i razgovara sa zaposlenicima. Za to vrijeme drugi s druge makete na suprotnoj strani prostorije odvaja lokomotivu od vagona kako bi izgledalo da je proučava. Zatim se okreće i gleda je li ga netko vidio, a nakon što u prostoriju ulazi treći muškarac, maketu uzima i stavlja je u hlače te odlazi.

Na Adventu u Zagrebu ukrao lokomotivu: Prepoznajete li ga?
Na Adventu u Zagrebu ukrao lokomotivu: Prepoznajete li ga?

Kad su doznali da im je ukradena vrijedna lokomotiva, ekipa Backo Mini Expressa prijavila je krađu policiji, a snimke s nadzornih kamera objavili su na YouTubeu.


- U subotu, 2. prosinca, ukradena je jedna vrijedna lokomotiva koju bismo rado vidjeli vraćenu. Imamo videosnimku počinitelja te bismo Vas zamolili da objavite taj video kako bi počinitelj lakše bio identificiran - napisali su. Građani su im ubrzo dojavili ime i prezime kradljivca, što je pomoglo ekipi Backo Mini Expressa. 

POGLEDAJTE VIDEO KRAĐE:

Pokušali je odmah prodati

- Preko Facebooka su nam ljudi dojavili tko nam je ukrao električnu lokomotivu te smo ga prijavili policiji. Vrijedi oko 1400 kuna. Kad je ukradena, ponuđena je na prodaju kolegi koji se također bavi maketama lokomotiva. Inače, kad ju je lopov ukrao i spremio u džep, pritom ju je oštetio - kazao nam je Antun Urbić Backo, direktor Backo Mini Expressa. Policija traži lopova s nadzorne kamere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca