Obavijesti

News

Komentari 124

S aerodroma ukrali 100.000 eura, imali su pomoć iznutra?

S aerodroma ukrali 100.000 eura, imali su pomoć iznutra?
4

Motociklisti su presreli zaštitare i ukrali cijeli vikend utržak Duty free shopa. Evidentno su znali kad će se kombi u pratnji zaštitara pojaviti ispred upravne zgrade dubrovačkog aerodroma...

VIDEO

Do pljačke zaštitara Zračne luke Dubrovnik došlo je jutros oko 7.40 sati. Naime, dvojica muškaraca presreli su na motoru zaštitare koji su prenosili novac, utržak od vikenda. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su ovaj događaj, napomenuvši kako je u tijeku očevid i istraživanje, prenosi Dubrovački Dnevnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:48

Dubrovački dnevnik doznaje kako se radi o novcu iz aerodromskog Duty free shopa. Na ovom slučaju, kako doznaju, rade praktički svi policajci Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Navodno je ukradeno 100 tisuća eura u gotovini, kao i 'slipovi' od kartica, koji lopovima doduše ništa ne znače.  

Motociklisti su evidentno točno znali kad će se kombi u pratnji zaštitara pojaviti ispred upravne zgrade dubrovačkog aerodroma, te su ga presreli prije nego je odnio novac prema Dubrovniku, najvjerojatnije do FINA-e, piše Dubrovački vjesnik.

Je li ovo trokolica kojom su u Dubrovniku ukrali 100.000 ‎€?
Je li ovo trokolica kojom su u Dubrovniku ukrali 100.000 ‎€?

Dva zaštitara su napadnuta dok su iznosila novac iz upravne zgrade prema FINA-i. Pljačkaši su ih presreli na dostavnom skuteru Mezzanave, koji je ispred ovog restorana ukraden u utorak navečer. Doznajemo i kako je bilo hrvanja između pljačkaša i zaštitara te kako su pljačkaši pobjegli u smjeru Gabrila. Neslužbeno doznajemo da su locirani, navodi Dubrovački

PU dubrovačko-neretvanska o cijelom je slučaju objavila priopćenje:

- Jutros, oko 07,40 sati, na području Zračne luke Dubrovnik dogodilo se razbojništvo na način da su dvojica naoružanih NN muškaraca, na motoru, oduzeli veću količinu novca od zaštitara Zračne luke koji su ga prenosili.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje radi rasvjetljavanja svih okolnosti događaja te traje intenzivna potraga za počiniteljima razbojništva.

Jesu li pljačkaši imali pomagača - 'krticu'?

Prema pisanju Dubrovačkog vjesnika, istragom se mora rasvijetliti kako su pljačkaši znali za točan termin prijenosa novca i prema tome - jesu li imali pomagača među zaštitarima. 

Također, pitanje je je li zaštitar torbu s novcem imao spojenu na zapešće ili opasač, što je dodatna mjera sigurnosti. 

Uz to, torba ima sustav koji, ukoliko se pokuša nasilno otvoriti, ispušta boju kako bi se uništile novčanice. 

- Previše je nepoznanica ali nema sumnje kako su u Zračnoj luci Dubrovnik popustile mjere sigurnosti. Važan je i odgovor na pitanje o kojem se iznosu radilo jer Zakon o zaštiti financijskih institucija propisuje različite mjere zaštite prilikom prijevoza ili prijenosa. Prijevoz je za iznose novca veće od 800 tisuća kuna i tu zakon precizno propisuje mjere zaštite. Međutim, ako je riječ o iznosu do 800 tisuća kuna, tad je riječ o prijenosu novca za koje iz nose vrijede blaži kriteriji zaštite, izjavio je za Dubrovački vjesnik stručnjak za sigurnost koji je htio ostati anoniman. 

- Prvo je pitanje o kojem se iznosu radilo, a drugo je li se radilo o djelatnicima unutarnje čuvarske službe Zračne luke ili djelatnicima zaštitarske službe koji rade na Zračnoj luci u Čilipima. Taj novac se iz duty free shopa deponira u Zračnu luku kojeg bi vanjska zaštitarska tvrtka trebala na propisan način prevesti do banke ili FINA-e. S blindiranim vozilom određene vrste zaštite i s naoružanom posadom uz tzv. sigurnosne spremnike. Naime, bilo da se radilo o njihovim djelatnicima ili djelatnicima Securitasa, teklić je trebao nositi sigurnosni spremnik s elektrokemijskom zaštitom, a zaštitu mu treba pružati naoružani zaštitar. Također, obojica trebaju nositi neprobojni prsluk razine VPAM i klase 5.

- Kako god, sve upućuje na to da je netko iznutra sve znao. Vanjska ugovorna zaštitarska tvrtka je trebala ovaj novac deponirati u banku. Dakle, uopće nije stiglo do te faze. Ovo je netko iznutra koji je znao sve što i kako. Pogotovo kad je riječ o većem iznosu novca prikupljenog tijekom vikenda.

Uskoro opširnije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji