Obavijesti

News

Komentari 4

Velike gužve na autocestama i granicama, prometna nesreća na Jadranskoj magistrali

Velike gužve na autocestama i granicama, prometna nesreća na Jadranskoj magistrali
6

Na autocestama i graničnim prijelazima stvaraju se kilometarske gužve nakon završetka produženog vikenda koji su mnogi iskoristili za putovanje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
PROMETNA NESREĆA

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u Kaštel Sučurcu u smjeru Splita vozi se usporeno uz fizičku regulaciju policije. 

GRANIČNI PRIJELAZI

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju.

Preko mosta Ilok-Bačka Palanka dopušta se promet vozilima čija je najveća dopuštena masa do 24 tone, zabranjuje se stvaranje kolona vozila na mostu i brzina kretanja je ograničena na 30 km/h.

Čekanje na ulaz u BIH na prijelazu Jasenovac (Donja Gradina) je oko sat vremena, a na prijelazu Hrvatska Dubica (Bosanska Dubica) do 30 minuta. 

KOLONA 3 KM

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 između tunela Čelinka i čvora Lučko na kolniku u smjeru Zagreba;
kolona vozila na autocesti A1 u zoni radova i dvosmjernog prometa između čvorova Perušić i Otočac u smjeru Zagreba duga je oko 3 km. Zbog povećane gustoće prometa i kolone vozila u zoni radova u tunelu Plasina te sprječavanja stvaranja zastoja vozila u tunelu povremeno se prekida promet u tunelu Grič na kolniku u smjeru Zagreba;
kolona osobnih i teretnih vozila na autocesti A3 na ulazu u devijaciju ( višednevni radovi ) na km 210+500 na kolniku u smjeru Bregane. Promet se odvija dvosmjerno u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Duljina kolone 1 km
Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Duge kolone vozila i čekanja na prijelaz granice zabilježene su u nedjelju prema Hrvatskoj iz pravca BiH na sjeveru te zemlje, te na jugu u suprotnom smjeru jer se građani BiH vraćaju nakon što su u toj zemlji spojili prvosvibanjske praznike s vikendom. Kako su izvijestili iz Automoto saveza u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Mostaru, na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. 

24sata

Lokalni mediji izvješćuju da se na pojedinim lokacijama satima čeka na prijelaz granice.  Po izvješću Automoto saveza, pojačan je i promet vozila na ulazu u BiH iz Hrvatske na graničnim prijelazima u Doljanima i Bijača na jugu gdje se u zemlju vraćaju građani BiH koji su spojili Praznik rada 1. i 2. svibnja, koji je u toj zemlji također neradni, s petkom i vikendom.

24sata

Osnovne i srednje škole su spojile 3. svibnja kao neradni dan, jednako kao i dio javnih ustanova u BiH. U Republici Srpskoj je pak u nedjelju Uskrs pa je neradni i uskrsni ponedjeljak.

24sata
RADOVI NA AUTOCESTAMA

Zbog radova na autocestama vozi se povremeno usporeno, u kolonama i uz kraće zastoje, ovisno o gustoći prometa.

Na autocesti A1 vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste, između čvorova Otočac i Perušić, a zona radova uključuje i tunel Plasinu gdje se vozi jednom tunelskom cijevi.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac vozi se dvosmjerno između čvorova Nova Gradiška i Slavonski Brod. 

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb vozi se dvosmjerno između čvorova Novi Marof i Varaždinske Toplice, između čvorova Varaždin i Varaždinske Toplice, između naplate Sveta Helena i čvora Komin (zatvoren je ulazni krak čvora Komin u smjeru Goričana i silazni krak čvora Komin iz smjera Zagreba) te između čvora Sesvete i čvora Zagreb istok kolnikom u smjeru Zagreba vozi se po dvije sužene prometne trake u smjeru Zagreba i jednom suženom prometnom trakom u smjeru Goričana, a kolnikom u smjeru Goričana jednom suženom trakom u smjeru Goričana;

na autocesti A6 Rijeka-Zagreb vozi se dvosmjerno između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora, a zona privremene regulacije uključuje i tunele Javorova Kosa i Pod Vugleš; zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke (obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok).

Komentari 4