Obavijesti

News

Komentari 146

Stravične scene s Čiova: Izgorilo je oko 60 hektara borove šume i raslinja, vjetar stvara problem

Stravične scene s Čiova: Izgorilo je oko 60 hektara borove šume i raslinja, vjetar stvara problem
9

Požar je počeo oko podneva. Vatra je planula na području uvale Duboka. Na terenu je preko 90 vatrogasaca i 27 vozila, a požar gase helikopter i kanaderi...

Požar je oko podeva počeo na području Čiova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Čiovo VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
18:41

Situacija na požarištu u uvali Duboka između Okruga Gornjeg i Okruga donjeg na Čiovu nešto je bolja, požar se zasad ne širi, a od podneva do sada izgorjelo je oko 60 hektara borove šume, niskog raslinja i maslinika, doznaje se u subotu poslijepodne od vatrogasaca.

Na terenu je stotinjak gasitelja iz susjednih gradova i općina sa splitskog područja a u gašenje vatre sudjeluju i kanaderi, helikopter te air traktor.

- Na terenu je stotinjak vatrogasaca i puno policije. Trenutno nam problem stvara vjetar koji stalno mijenja smjer i tako nam ometa gašenje. Vatrogasci će ostati na terenu sve dok u potpunosti ne ugasimo vatru. Vjerujemo kako ćemo vrlo brzo požar staviti pod kontrolu - izjavio je za Hinu zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Okrug Marin Radić.

Rekao je i da su zbog požara evakuirani posjetitelji kampa Labadusa u Okrugu Gornjem.

16:30

Vatrogasci još gase požar, no uspjeli su ga staviti pod kontrolu. Cesta između Donjeg i Gornjeg Okruga je zatvorena zbog požara. 

 

15.30

Požar gasi 90 vatrogasaca, doznaje se u subotu od županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića.

Gore maslinici, makija i borova šuma, a kuće za sada nisu ugrožene kuće.

U gašenju požara sudjeluju vatrogasne snage Trogira, Kaštela, dijela Splita i Državna intervencijska postrojba (DIP) iz Divulja te vatrogasci Okruga, Slatine, Seget Vranjice, Marine i Solina.

 

15.11

PRATITE UŽIVO:

 

14.30

Na Čiovu, između Gornjeg i Donjeg Okruga je u subotu buknuo požar. Požar je buknuo na još jednoj lokaciji, pepeo je došao i do plaže koja je puna turista.

24sata
Komentari 146