News

Komentari 17

Veliki požar u zaleđu Marine: Gase ga dva kanadera, uhićena dvojica osumnjičenih piromana

Veliki požar u zaleđu Marine: Gase ga dva kanadera, uhićena dvojica osumnjičenih piromana

Policija je uhitila sumnjivca koji se dovodi u vezu s požarom na Marjanu u četvrtak oko 14.40, a uhićen je i muškarac za kojeg se sumnja da je podmetnuo požar na predjelu Vinovac

Požar koji je nešto prije 16 sati buknuo u Vinovcima, nedaleko od Marine kod Trogira, uskoro bi trebao biti pod nadzorom, doznaje se od zapovjednika trogirskoga DVD-a Marina Buble.

Javna vatrgoasna postrojba Trogir zaprimila je dojavu o požaru u 15:40, a na teren su izašli i pripadnici svih okolnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava. 

U gašenju vatrene stihije potpomognute vjetrom vatrogascima su u pomoć stigla dva kanadera i air traktor, koji su im uvelike olakšali gašenje. Gorjela je borovina i nisko i srednje raslinje, a u gašenju sudjeluje 50-ak vatrogasaca i desetak vozila s područja Trogira i Kaštela.

- Požar će uskoro biti pod kontrolom. Tu su vatrogasci s trogirskoga i kaštelanskoga požarnog područja. Ako se ovako nastavi, uskoro ćemo požar proglasiti pod kontrolom - rekao je Buble.

Uhićena dvojica

Splitska je policija objavila da je uhitila dvije muške osobe koje dovode u vezu s podmetanjem dvaju požara na užem splitskom području.

– Vezano uz događaj požara koji je izbio danas, 15. srpnja oko 14,40 sati u park šumi Marjan i koji su ubrzo nakon 20-ak minuta lokalizirali vatrogasci policijski službenici su uhitili jednu mušku osobu i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje, u konačnici kojega ćemo izvijestit o utvrđenom, objavila je policija.

- Nadalje, vezano uz događaj požara koji je izbio danas oko 15,35 sati na trogirskom području na predjelu Vinovac i koji se još gasi, policijski službenici u svezu s događajem dovode jednu osobu, te je kriminalističko istraživanje u tijeku, priopćeno je iz PU Splitsko-dalmatinske.

 

Najčitaniji članci