Obavijesti

News

Veliki uspjeh konferencije Visoke poslovne škole Zagreb

Veliki uspjeh konferencije Visoke poslovne škole Zagreb
14

Druga međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Fedor Rocco“ na temu Život u digitalnom dobu: društveni aspekti ostvarila je međunarodni uspjeh

 

Visoka poslovna škola Zagreb kao organizator konferencije, koja nosi ime hrvatskog pionira marketinga, profesora emeritusa Fedora Rocca, u partnerstvu s Istanbul Aydin Sveučilištem okupila je više od dvije stotine posjetitelja među kojima su bili znanstvenici, stručnjaci te studenti. Cilj konferencije bio je otvoriti znanstvenu i stručnu raspravu o mjestu i ulozi čovjeka u digitalnom društvenom okruženju.

Konferenciju je otvorio dr. sc. Lukša Lulić, dekan VPŠZ-a, a pozdravne govore nazočnima su uputili i prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu te dr. sc. Ahmet Sedat Aybar iz Istanbul Aydin Sveučilišta. Na otvorenju konferencije posjetitelji su mogli vidjeti kako se bespilotna letjelica (eng. drone) na kojoj je bila priključena kamera, uzdiže iznad njih snimajući nazočnu publiku, organizatore i predavače.

Na Konferenciji su sudjelovali eminentni predavači iz Velike Britanije, Njemačke i Španjolske te niz domaćih stručnjaka iz područja marketinga i komunikacija.

 

Najveću pozornost medija i publike izazvao je prof. dr. sc. Kevin Warwick, zamjenik prorektora za istraživanje na Sveučilištu Coventry, TED govornik koji ima čak devet počasnih doktorata, a za njega se često kaže kako je prvi kiborg na svijetu. Kroz predavanje „Eksperimenti s kiborzima i roboti s mozgom“ posjetitelji su mogli čuti što nas očekuje u budućnosti života u digitalnom dobu, u kojoj roboti imaju biološki mozak i u kojoj će neuralni implantati povezati ljudski živčani sustav dvosmjerno s tehnologijom i internetom koji će nam omogućiti direktnu komunikaciju mislima.

 

Gerhard Günther, osnivač Digitalsunray Media GmbH govorio je o praksi u mobilnom oglašavanju. Tema njegova predavanja bila je „Uključenost korisnika, gemifikacija, interakcija – najbolja praksa u mobilnom oglašavanju“ u kojem je prikazao brojne kreativne koncepte za mobilizaciju, dizajn i razvoj mobilnih pretraživačkih portala.

 

Ricardo Altimira, profesor s IE Poslovne škole iz Madrida je kroz predavanje ''Metoda design thinking za mala i srednja poduzeća u digitalnom dobu” govorio o dizajnerskom, kreativnom promišljanju, koje mogu koristiti mala i srednja poduzeća. 

 

Na Konferenciji je bilo izloženo ukupno 34 rada podijeljenih u 3 modula: marketing, komunikacije i suvremene ekonomske teme. U radovima je prikazan veliki interes autora za analizom života u digitalnom dobu s raznih aspekata. Većina radova, osim snažnog teorijskog okvira, ima i empirijsku provjeru, što je svakako vrijedan doprinos u sklopu društvenih znanosti. Održane su i praktične radionice iz područja marketinga na temu „Ulazak u svijet digitalne kampanje” te komunikacija na temu ”Budućnost medija: Od Interneta do dronova”.

Autori izlaganih radova dolaze iz sveučilišnih i visokoškolskih institucija, kao i iz gospodarskog sektora, a osobito raduje podatak o desetak radova u kojima uz nastavnike VPŠZ-a, kao koautori sudjeluju bivši i sadašnji studenti, što pokazuje kvalitetu studijskih programa na Visokoj poslovnoj školi Zagreb.

Za više informacija: www.vpsz.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak