Obavijesti

News

Komentari 5

Veliko srce Šibenčana: Pušteno 950 lampiona za dječaka Matu

Veliko srce Šibenčana: Pušteno 950 lampiona za dječaka Matu
11

Dio je to blagdanske akcije '950 godina ljubavi' humanitarnog karaktera, a prihod od prodaje lampiona namijenjen je slijepom dječaku Mati Braliću kojem je za nastavak školovanja potrebna skupa didaktička oprema

VIDEO

U subotu navečer 950 lampiona obasjalo je nebo iznad Šibenika, po jedan za svaku godinu od prvog spomena grada. Dio je to blagdanske akcije '950 godina ljubavi' humanitarnog karaktera, a prihod od prodaje lampiona namijenjen je slijepom dječaku Mati Braliću kojem je za nastavak školovanja potrebna skupa didaktička oprema.

Prvi lampion pustio je upravo Mate Bralić nakon čega je u noć nad Šibenikom odletjelo i ostalih 949 lampiona. Prije toga, povelju kralja Petra Krešimir IV. u kojoj je prvi puta spomenut Šibenik pročitao je šibenski glumac Jakov Bilić.

Slijepi Mate (10) je odlikaš i gitarist

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mate Bralić se rodio kao nedonošče, a s četiri mjeseca dijagosticirali su mu retinopatiju, bolest djece iz inkubatora. Zbog pogreške u liječenju odumrli su mu očni živci i oči. Majka Martina (35) sa sinom je obišla klinike u Hrvatskoj, Njemačkoj i Austriji, ali stanje mu se nije poboljšalo ni nakon brojnih operacija. Mate je, unatoč hendikepu, odličan učenik trećeg razreda OŠ “Tina Ujevića” u Šibeniku. Najviše voli matematiku, hrvatski jezik i glazbeni odgoj.

Pogledajte kako je Mate odsvirao hit Matka Jelavića, 'Majko stara':

Dirljivo: Poslušajte kako slijepi dječak Mate (10) iz Šibenika izvodi pjesmu "Majko stara"

Posted by 24sata on Sunday, October 2, 2016


- Rado slušam glazbu i kod nas je uvijek upaljen CMC. Idem i na satove gitare te pjevanja. Super mi je to. Bolje se osjećam kad sviram i pjevam - rekao nam je Mate.

Slijepi dječak na gitari svira i pjeva hitove Miroslava Škore, Mate Miše Kovača, Matka Jelavića, Olivera Dragojevića... Sa Škorom je lani u prosincu i pjevao u njegovu studiju.

- Napisao sam pismo Djedu Božićnjaku da bih volio upoznati Škoru. Nekoliko mjeseci poslije mama je rekla da idemo u Zagreb na seminar. Škoru sam prepoznao čim je progovorio - kaže Mate stežući u rukama CD box s autogramom, koje mu je tad darovao pjevač.

Mišu Kovača dječak je u rujnu upoznao u Šibeniku. 

- On je legenda. Držao sam ga za ruku. Žao mi je samo što u backstage nije došla i njegova kći Ivana Kovač, čije pjesme isto volim - rekao je Mate. 

Mišo Kovač pred koncert u Šibeniku ispunio je želju vjernom obožavatelju - susret sa slijepim dječakom Matom Bralićem (10) u back stageu ❤️ Više na http://bit.ly/2cOt77e Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on Thursday, September 29, 2016

Velika obljetnica u Šibeniku

Organizatori manifestacije '950 godina ljubavi' koja se odvija u sklopu ovogodišnjeg adventskog sajma 'Adventura' i velike proslave 950. obljetnice prvog pisanog spomena Šibenika su Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i agencija Samarcanda.

Grad Šibenik u nedjelju slavi 950 godina od prvog spomena u darovnici Petra Krešimira IV. na Božić 1066. godine, a rođendanska atmosfera od subote ujutro traje na šibenskim ulicama gdje se pjevalo i plesalo. Spektakularnu bakljadu priredili su u subotu na Poljani šibenski Funcuti, a na istom mjestu građani su kasnije puštali lampione.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag