Obavijesti

News

Komentari 68

'HNS mora ojačati rejting pa na izbore može ići i samostalno'

'HNS mora ojačati rejting pa na izbore može ići i samostalno'
2

Na samo početku minsitrica Vesna Pusić se dotaknula novog problema sa Slovenijom oko vina te najave da će Slovenija opet tražiti monitoring nad Hrvatskom

VIDEO

U emisiji  "60 minuta s Tihomirom Ladišićem" na 24sata TV-u gostovala je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Na samom početku Pusić se dotaknula  novog problema sa Slovenijom oko vina te najave da će Slovenija opet tražiti monitoring nad Hrvatskom. 

- Ja ne znam ništa o slovenskim namjerama da bi zatražili bilo kakav monitoring, a što se toga tiče mislim da to apsolutno nije na dnevnom redu u državama članicama. Direktan stav komisije koncem ožujka bio je da je Hrvatska spremna za funkcioniranje kao punopravna članica EU - rekla je Pusić o navodnom monitoringu.  Objasnila je da je nemoguć prestanak prodaje hrvatskog vina u Sloveniji jer u trenutku kada Hrvatska postane punopravna članica postoje pravila jednaka za sve koja moraju poštovati sve članice pa i Slovenija.

- Ja mislim da danas imamo zaista jedan dobar temelj za nešto što je važno za građane, a to su dobri odnosi sa susjedima. Imamo dobar temelj da takve odnose počnemo graditi sa Slovenijom. Ovakve stvari su neki završni odjeci nekog prošlog vremena - rekla je Pusić.

Objasnila je da će se pitanje granice riješiti na međunarodnoj arbitraži te da su se i hrvatska i slovenska strana obvezale poštivati odluku koju donese arbitražni sud u kojem su, tvrdi Pusić, vrhunski pravni stručnjaci. Pusić se osvrnula i na Ružu Tomašić i njezin ulazak u Europski parlament i ranije izjave o gostima u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pa nije ona mislila na goste ona je mislila na hrvatske državljane, ali očito je homogenizirala antieuropske glasove kojih naravno uvijek ima. Ona se vrlo eksplicitno postavila na čelo takvog političkog stava - rekla je Pusić i podsjetila da je Tomašić jedna od rijetkih saborskih zastupnica koja nije bila u Hrvatskom saboru kada se glasovalo o ratifikaciji.

- Kroz to se bez daljnjega postavila vrlo jasno na poziciju euroskeptika. To je legitimna pozicija. U Hrvatskoj sigurno postoji i takav politički stav koji je izrazio svoje negodovanje prema ulasku u EU kroz glasove koje je dao njoj. Apsurdno je da su kroz to nju poslali u Europski parlament - rekla je Pusić.

'Šteta je da Radoš nije ušao u EP'

Naglasila je da je šteta što u Europski parlament nije ušao Jozo Radoš. Objasnila je da je bio tek šesti na listi jer u ovom trenutku HNS kao svoju prvu zadaću ima popravljanje rejtinga, nakon čega će imati i jači argument da se postave više na koalicijskim listama ili da idu samostalno. 

Dodala je da bi njihova lista, ako se pogledaju brojevi na izborima, bila pobjednička da je na njoj bio Ivan Jakovčić. Smatra da je riječ o pogrešnoj političkoj procjeni. 

Na pitanje misli li da je odlaskom Radimira Čačića Vlada izgubila ekonomski pokretač rekla je da ništa nije nestalo kada su u pitanju projekti jer se oni tek trebaju realizirati. Dodala je da je Čačić svakako imao dobre ideje, ali da se realizacija sada počinje događati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a