News

Komentari 1

Vesna Škare-Ožbolt obišla je OŠ Bukovac: 'Ovdje postoji mnogo nepotrebnih probijanja rokova'

Vesna Škare-Ožbolt obišla je OŠ Bukovac: 'Ovdje postoji mnogo nepotrebnih probijanja rokova'

Kandidatkinja za gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt obišla je OŠ 'Bukovac' koja je teško oštećena u potresu te je upozorila kako je došlo do mnogih problema i nepotrebnih probijanja rokova u njezinoj izgradnji

„Po mom mišljenju ovdje postoji mnogo problema i nepotrebnih probijanja rokova. Obećano je da će u roku od 18 mjeseci biti završena izgradnja škole. Tih 18 mjeseci ističe krajem ove godine, što znači da smo dvije godine  bacili u vjetar“, rekla je Škare Ožbolt nakon obilaska te škole tijekom kojeg je provjerila status izgradnje novog objekta.

Zagreb: Vesna Škare Ožbolt obišla OŠ Bukovac

Škare Ožbolt je razgovarala i s nazočnim roditeljima o situaciji u kojoj se nalaze gotovo godinu dana.

Kazala je i kako je natječaj za izvođača radova pri kraju, te bi ponude uskoro trebale biti otvorene. Nakon što se ponude otvore i izabere  izvođač, slijedi žalbeni rok. U slučaju da ne bude žalbi, početak rušenja se može očekivati tijekom ljeta, pojasnila je. 

Zagreb: Vesna Škare Ožbolt obišla OŠ Bukovac

Istaknula je i da treba puno brže i racionalnije pristupiti rješavanju takvih projekata poručivši kako prije raspisivanja natječaja za  projektnu dokumentaciju te izvođača radova za gradnju, treba raspisati natječaj za odabir izvođača radova za rušenje. "Time bi se skratilo ukupno vrijeme provedbe projekta, te racionalizirali troškovi jer bi se u trenutku završetka natječaja za gradnju, moglo odmah krenuti s gradnjom jer bi stara škola već bila srušena", rekla je Škare-Ožbolt.

Predsjednica Mjesnog odbora Bukovac Zrinka Pivčević podsjetila je da je priča o obnovi, odnosno izgradnji potpuno nove školske  zgrade,  krenula puno prije potresa. "Već 2019. godine je Vijeće gradske četvrti Maksimir izdvojilo oko milijun kuna za projektnu dokumentaciju. Kada se dogodio potres i kada je škola nepovratno uništena, mi smo bili u situaciji da smo imali gotovu projektnu dokumentaciju“ kazala je. Dodala je i da su imali i preduvjete da se odmah pokrene postupak ishođenja građevinske dozvole i pokretanje javne nabave za odabir izvođača radova.

Najčitaniji članci