Obavijesti

News

Komentari 9

VIDEO Amerika na udaru povijesno snažne snježne oluje

VIDEO Amerika na udaru povijesno snažne snježne oluje

Prognostičari su rekli i da bi u nekim područjima moglo pasti do dva metra snijega, a očekuju se udari vjetra od 113 km na sat, koji će početi rano u subotu, kao i veliki snijeg i u Massachusettsu te od Carolinasa do Mainea

VIDEO

Istočna obala SAD-a od jutros je na udaru velike snježne oluje koja je pogodila ovu regiju prvi put nakon četiri godine.

Udar oluje proteže se od Južne Karoline pa sve do Mainea te će osim mećave donijeti i orkanske vjetrove u obalnim dijelovima.

Stanovnici New Yorka i Nove Engleske 'pritisnuti' su u subotu snažnim vjetrom, hladnoćom i snijegom koji je napadao do 60 centimetara, očekujući i snježnu oluju, za koju se predviđa da će biti jedna od najgorih u posljednjih nekoliko godina.

Prognoze potencijalno snažne oluje, koja se pomaknula na istočnu obalu nakon formiranja u Atlantskom oceanu kod Carolinasa, potaknule su zračne prijevoznike da otkažu oko pet tisuća letova tijekom vikenda, a očekuje se i kašnjenje više od osma tisuća letova.

Guverneri država Maryland, Massachusetts, New Jersey i New York proglasili su izvanredno stanje, upozorili na vjerojatne nestanke struje i pozvali stanovnike da se u subotu klone cesta.

"Ovo će biti jako velika oluja, vjerojatno jedna od najvećih koje smo doživjeli u posljednjih nekoliko godina. Očekuje se da će uvjeti gotovo onemogućiti putovanja, te pozivamo sve, koliko je to moguće, da ostanu kod kuće i sutra", poručio je guverner Massachusettsa Charlie Baker na konferenciji za novinare.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenja o poplavama za obalna područja, a Amtrak je otkazao putnički željeznički promet u većem dijelu regije. Upozorili su i na snježnu oluju u gradskom području Bostona, gdje živi gotovo 4,9 milijuna stanovnika, predviđajući "uvjete zaostajanja" i štetne vjetrove. 

Prognostičari su rekli i da bi u nekim područjima moglo pasti do dva metra snijega, a očekuju se udari vjetra od 113 km na sat, koji će početi rano u subotu, kao i veliki snijeg i u Massachusettsu te od Carolinasa do Mainea.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako su se kupci nagurali u dućane, čiste police dok su spremali osnovne potrepštine uoči oluje.

 "Sjeveroistočni vjetar koji će se ovog puhati kroz srednjoatlantske države donijet će ekstremne hladnoće i opasne uvjete mnogim zajednicama", izjavila je savjetnica za domovinsku sigurnost Elizabeth Sherwood-Randall, ističući da će aktivno pratiti predviđene utjecaje oluje i blisko surađivati ​​sa Saveznom agencijom za upravljanje hitnim situacijama kako bi osigurali sve potrebno za saveznom pomoći.

Gradonačelnik Quincyja: Ovo je uragan sa snijegom

Thomas Koch, gradonačelnik Quincyja, nazvao je moćnu oluju "uraganom sa snijegom".

"Očekujemo negdje između 9 ujutro po istočnom vremenu i podneva uvjete apsolutnog zamračenja", rekao je u intervjuu za CNN.

"Nema sumnje da ćemo na neko vrijeme izgubiti kontrolu. Nema šanse da plugovi rade kada ne vide ispred sebe. Dakle, kada govorimo o snijegu od 2-3 metra, to je puno snijega", rekao je.

Dijelovi Atlantic Cityja ostali su bez struje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca