News

Komentari 62

Video: 'Brzo, svi van!' Izgorio školski autobus kod Garešnice

Video: 'Brzo, svi van!' Izgorio školski autobus kod Garešnice

Čuo sam se sa sinom koji je bio u tom busu. Uhvatila me panika, hvala Bogu da je sve prošlo u redu i da je vozač tako dobro reagirao, rekao nam je otac jednog od srednjoškolaca iz autobusa

Vozili smo se i odjedanput osjetili smrad. Vozač je zakočio, otvorio vrata i povikao: 'Brzo, svi van!' Uzeo je aparat za gašenje, ali nije ništa mogao. Autobus je potpuno izgorio. Nitko od mojih prijatelja nije ozlijeđen.

Pogledajte video

Ispričao nam je to srednjoškolac koji je bio u autobusu Čazmatransa koji je izgorio u utorak na putu prema školi u Velikoj Trnavi kod Garešnice.

POGLEDAJTE VIDEO

Svi izašli na vrijeme

Brzom reakcijom vozača spriječena je tragedija jer bus je bio pun srednjoškolaca. 

- Čuo sam se sa sinom koji je bio u tom busu. Uhvatila me panika, hvala Bogu da je sve prošlo u redu i da je vozač tako dobro reagirao - rekao nam je otac jednog od srednjoškolaca iz autobusa.

U autobusu je bilo deset učenika

Vatrogasci JVP Garešnica dojavu su dobili u utorak nešto prije 7 sati.

- Na teren su izašla tri vozila s pet vatrogasaca. Deset učenika bilo je u autobusu, svi su na vrijeme izašli. Brzom reakcijom spriječili smo širenje požara na električnu mrežu i kuću u susjedstvu - rekli su nam iz JVP Garešnica.

POGLEDAJTE VIDEO

Prema riječima zapovjednika, Tomislava Kunješića, požar je izbio zbog samozapaljenja i autobus je unatoč brzoj intervenciji izgorio. Djeca su drugim autobusom prevezena u školu.

Vozač autobusa nakon što je zamijetio dim u predjelu motora i izveo učenike započeo je gašenje požara sa protupožarnim aparatima u čemu nije uspio te se potom požar proširio na cijeli autobus.

VIDEO: 24SATA UŽIVO S MJESTA NESREĆE

Očevidom će se utvrditi uzrok požara.

U utorak poslijepodne zapalio se i autobus na autobusnom kolodvoru u Trogiru, dojavila nam je čitateljica.

- Sve se iznenada dogodilo, a vozači su brzo reagirali, pokušali su protupožarnim aparatima ugasiti stražnju stranu busa. Čini mi se kako se zapalio motor. Nasreću nikoga nije bilo u busu, objasnila nam je čitateljica. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Iz splitske policije potvrdili su kako su dojavu o zapaljenom autobusu dobili oko 14:40 i kako nitko nije ozlijeđen. Očevidom će utvrditi kako se autobus zapalio. 
 

Najčitaniji članci