News

Komentari 38

Drama u Zagrebu: Gorio stan, vatrogasci izvukli baku i psa

Drama u Zagrebu: Gorio stan, vatrogasci izvukli baku i psa

Susjeda kaže da su i neka djeca bila u zgradi, baš je bila gužva. U šoku sam, priča nam čitatelj koji je snimio video požara na zagrebačkoj Ferenščici u utorak u 13:30 sati. Požar je u međuvremenu ugašen

Zagrebački vatrogasci ugasili su u utorak oko 14 sati požar stana na 1. katu stambene zgrade na Ferenščici 51, pri čemu su jedanaest osoba i četiri kućna ljubimca spasili iz zgrade visinskim vozilom, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Iz Ureda ističu da je pet osoba zatražilo hitnu medicinsku pomoć te su odvezene na bolničko liječenje, a požar je odmah ugašen te je izvršeno odimljavanje prostora- 

Na terenu je bila Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba sa 22 vatrogasca i sedam vozila, djelatnici Policijske  uprave zagrebačke, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba,  Crvenog križa  Zagreba te djelatnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Uzrok požara u zgradi na Ferenščici, u zagrebačkoj općini Pešćenica. bit će poznat nakon obavljenog policijskog očevida. 

POGLEDAJTE VIDEO: Gorio stan, vatrogasci izvlačili ljude

'Ne znam smijem li izaći'

Požar je ubrzo lokaliziran, a na mjestu događaja zatekli smo i dva vozila Hitne pomoći, dok su vatrogasci još izvlačili ljude iz stanova, pri čemu su se čula međusobna dovikivanja njih i stanara. Među spašenima su i jedna baka te pas. Iako je požar ugašen, neki stanari još se nalaze u zgradi.

- Nisam obučen pa ne znam ništa, na osmom sam katu. Ne znam smijem li izaći, čekam vatrogasce - rekao nam je stanar s osmog kata, koji dodaje da je požar buknuo u prizemlju.

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo s Ferenščice 

- Susjeda kaže da su i neka djeca još uvijek u zgradi, baš je gužva. U šoku sam, vidio sam i da s ljestvama nešto rade, a vatrogasci su dosta brzo stigli - priča nam čitatelj koji je snimio video požara, a koji radi u blizini. Navodno se, kako dodaje, radi o kvaru na električnim instalacijama, no o svim okolnostima prerano je govoriti. 

Požar na Peščenici, gori neboder, spašeni baka i pas Požar na Peščenici, gori neboder, spašeni baka i pas Požar na Peščenici, gori neboder, spašeni baka i pas Požar na Peščenici, gori neboder, spašeni baka i pas

Najčitaniji članci