News

Komentari 1

VIDEO Dva vuka se šuljala u visokoj travi: 'Zapravo se uopće nisu bojali, odšetali su dalje'

VIDEO Dva vuka se šuljala u visokoj travi: 'Zapravo se uopće nisu bojali, odšetali su dalje'

Mali broj ljudi se susreo s vukom u prirodi, a naš čitatelj je vidio čak dva i uspio ih snimiti. Vukovi su jako oprezni i nisu zainteresirani za ljude

- Kuća mi je locirana u NP Risnjak, pa redovito u dvorištu vidim razne životinje. Košute, lije, divlje svinje...Dvorišta ima 65 000m2, kad bi se sve snimilo što se tu događa bilo bi štošta. Vukove sam vidio sigurno deset puta, ali ovo je prvi put da sam uspio snimiti i to mobitelom. Prekrasni su! - rekao nam je Željko Raukar koji voli kako kaže promovirati 'svoj Gorski Kotar' i NP Risnjak.

POGLEDAJTE VIDEO VUKOVA: 

Željko nam je rekao da je jednom prilikom vidio i risa, ali je bio previše uzbuđen i nije ga stigao snimiti.

- Jako me veseli promatranje životinja i snimanje istih. Tako da su me ova dva vuka jako razveselila, pa vidite uopće se nisu niti bojali. Polako su otišli dalje svojim poslom - rekao nam je Željko.

Kontaktirali smo NP Risnjak, no oni još nisu vidjeli video. 

Osim ako se ne zabilježi na foto zamkama koje koristimo za praćenje i brojanje životinja. Točan broj jedinka vukova ne znamo, oprezni su i ne dolaze u konflikt s ljudima. Oko nas nema stoke, pa nema niti štete - rekli su nam iz NP Risnjak.

Prema podacima o rasprostranjenosti vuka, u Hrvatskoj je vuk prisutan na 18.213 km2, a povremeno se pojavljuje na još 6.072 km2. Rasprostranjenost populacije vuka u Hrvatskoj neznatno se mijenjala, a prostire se na području 9 županija: Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Ličko-senjska, Primorsko-goranska, Istarska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska.

Najčitaniji članci