Obavijesti

News

Komentari 58

VIDEO Morski pas na Korčuli snimljen kako pliva u plićaku

VIDEO Morski pas na Korčuli snimljen kako pliva u plićaku
4

Veiki modrulj došao je do plivača u plićak na Korčuli. Plivao je i koprcao se kod obale, a među kupačima je nastala panika. Morski biolog je rekao da nije rijetko da su blizu obale, a uvijek su u potrazi za hranom...

Veliki morski pas snimljen je kako pliva u plićaku na Korčuli, našao se među kupačima u srijedu popodne. Došao je u plićak i koprcao se, bio je dugačak oko dva metra, a panika se brzo proširila. 

POGLEDAJTE VIDEO: Morski pas u plićaku na Korčuli

Ovo nije velika bijela psina već se radi o modrulju. Ova vrsta uglavnom jede male ribe i rijetko kada napada, no to nikada nije utješno kupačima na plaži. 

Morski pas približio se skroz do uvale Kneže na Korčuli. 

- Rijetko, ali se događa da dolazi u plićak. Razloga je puno. Jedno je hranjenje, drugo je čišćenje od parazita. Isto tako, treba imati na umu da je ovo vrijeme kada se modrulji razmnožavaju i ulaze bliže obali - rekao je za RTL Direkt Petar Kružić, morski biolog. 

Morski psi su ukupno napali devetero ljudi, no nikada to nisu bili naši Hrvati već se uvijek radilo o strancima. 

Iako je to možda utjeha nama domaćima, nikada nije sigurno može li se nama nešto dogoditi. 

Morski psi uvijek traže hranu te nije rijetko da ih se vidi blizu obale, no uvijek treba ostati smiren i ne stvarati paniku. Ovaj morski pas je došao pozdraviti kupače, malo se 'bučnuti' u plićaku te je otišao svojim putem.