Obavijesti

News

Komentari 223

Stanje kod Šibenika je bolje. Slavko Tucaković: 'Izvjesno je da su ovi požari bili podmetnuti'

Stanje kod Šibenika je bolje. Slavko Tucaković: 'Izvjesno je da su ovi požari bili podmetnuti'
6

Požar u šibenskoj Dubravi, gdje gori gusta borova šuma, je pod nadzorom. Dva požara između Vodica i Jadrije uz Jadransku magistralu spojili su se u jedan veliki i situacija je teška

VIDEO POŽARA:

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

požar kod šibenskog mosta VIDEO

Pokretanje videa...

Snimke požara između Vodica i Jadrije s otoka Zlarina 01:12

Pokretanje videa...

Požar kod Šibenika VIDEO

Pokretanje videa...

Buktinja kraj Šibenika VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.24

Glavni vatrogasni zapovjednik za HRT je rekao kako je izgledno da su požari podmetnuti.

Slavko Tucaković kaže da su, prema dostupnim informacijama, po svemu sudeći požari podmetnuti, s obzirom na to da se radi na dva mjesta koja su udaljena 50-ak metara jedno od drugoga, to istražuje policija. Pozvao je sve da budu oprezni s vatrom, da svatko tko primijeti nekoga da se igra s vatrom, pali nešto ili se igra s otvorenim plamenom, da se to prijavi policiji ili vatrogascima.

19.51

Zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević kazao nam je u telefonskom razgovoru kako vatro još nije u potpunosti pod kontrolom ali kako je stanje sad puno bolje nego prije.

- Površina požarišta je ogromna, nekih 350 do 400 hektara. Vjetar nam je stvarao velike probleme, ali sada je stanje bolje i nemamo otvorene vatre. Osiguravamo rubne dijelove i čeka nas sada mukotrpan posao da se požar opet ne krene širiti - rekao je Milošević.

Apelirao je i na građane.

- Molim građane da budu oprezni. Ceste su sada otvorene na području prema Vodicama, Jadriji i Srimi, ali na cesti je puno vatrogasnih vozila i molim ih za strpljenje. Neka voze polako - rekao nam je Milošević.

19.25

- Požar nije ugašen nego je samo stavljen pod kontrolu. Još ima otvorene vatre koja bi mogla razbuktati požar, pa će vatrogasci ostati na terenu tijekom cijele noći. Moram kazati kako su zračne snage odradile lavovski dio posla. No, brzo će pasti noć i oni će se morati povući tako da je oprez i te kako potreban, naročito ako se digne bura. Ipak, nema više ugroze kakva je bila tijekom poslijepodneva, pa smo alarm spustili malo niže. Ipak, apeliram na sve stanovnike Jadrije i Srime da večeras i noćas ostanu u svojim domovima i budu pri ruci vatrogascima bude li potrebna pomoć - rekao je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

 

18.23

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije u pripravnosti jeu slučaju da bude trebalo pomoći vatrogascima.

Jedan kanader bio je privremeno onesposobljen jer je ptica uletjela u staklo.

18.22

Nakon što je Lučka kapetanija Šibenik zabranila plovidbu od šibenskog mosta do luke, a kako bi se oslobodio koridor za kanadere, iz kapetanije su zamolili građane da maknu i sve brodice parkirane na tom potezu kako bi kanaderi mogli neometano obavljati posao.
 

Komentari 223