News

Komentari 18

Video: Oprasila je spojene praščiće, a prije tri mjeseca mališana sa šest nogu...

Video: Oprasila je spojene praščiće, a prije tri mjeseca mališana sa šest nogu...

Išla sam provjeriti kakvo je stanje i vidjela sam da ih je sama oprasila. Kad sam malo bolje pogledala, shvatila sam da su spojeni. Obrisala sam ih i odmah pokrila, ispričala nam je vlasnica svinja

Radakovo kraj Zaboka. Jedna posebna staja. U njoj je krmača oprasila praščiće koji su spojeni. Okrenuti jedan prema drugome. Zasad su dobro. Prije samo tri mjeseca ista krmača oprasila je praščića sa šest nogu.

POGLEDAJTE VIDEO: Praščići se rodili spojeni

Praščić sa šest nogu živio sam dva dana

- Išla sam provjeriti kako je mama i vidjela da ih je već sama porodila. Kad sam malo bolje pogledala, shvatila sam da su spojeni. Obrisala sam ih i odmah pokrila da budu na toplome - ispričala nam je vlasnica svinja. 

Prije tri mjeseca je vlasnica imala sličnu situaciju.

Krmača im je oprasila praščića sa šest nogu. 

Praščić sa šest nogu je nažalost živio samo dva dana i uginuo. U tom porodu je vlasnica svinja pripomogla jer mama prase nije mogla sama izbaciti mališana van. Vlasnica je skočila u pomoć i izvukla ga van. 

- Vidjela sam da se napinje i nije mogla sama, pa sam došla i pomogla joj. Maleni je živio samo dva dana, nisam zvala veterinara ni za blizance sada jer vidim da su premaleni i ne znam da li će preživjeti - dodala je. 

Blizanci su sada na toplome u svojoj staji s majkom i vlasnica pazi na njih, a zasada ne zna koliko će živjeti. 

 

 

Najčitaniji članci