Obavijesti

News

Komentari 26

Plenković obilježio Svjetski dan Roma: 'Važan ste dio društva'. Zapjevali su mu za rođendan

Plenković obilježio Svjetski dan Roma: 'Važan ste dio društva'. Zapjevali su mu za rođendan
4

Prema službenim statistikama u Hrvatskoj živi preko 18 tisuća Roma, a po neslužbenim procjenama možda i dvostruko više Roma, rekao je Plenković, ocijenivši da su Romi važan dio hrvatskoga društva

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obilježio je u ponedjeljak s predstavnicima romske zajednice Svjetski dan Roma, poručivši da je u proteklih osam godina s tom zajednicom uspostavio sjajnu suradnju te međusobno poštovanje. Plenković, kojem su predstavnici Roma na čelu sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem uručili pristupnicu za počasno članstvo, rekao je da se Prvi romski kongres održao na današnji dan prije 53 godine u blizini Londona, odnosno godinu dana nakon što se on rodio. 

- To je neka neraskidiva tajna veza između nas - poručio je i dodao kako je u proteklih osam godina uspostavio sjajnu partnersku iskrenu suradnju te međusobno poštovanje i uvažavanje s romskom zajednicom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao na svečanom obilježavanju Svjetskog dana Roma 02:00

Prema službenim statistikama u Hrvatskoj živi preko 18 tisuća Roma, a po neslužbenim procjenama možda i dvostruko više Roma, rekao je Plenković, ocijenivši da su Romi važan dio hrvatskoga društva.

- Kao što vodimo konzistentnu politiku uključivosti svih nacionalnih manjina koje žive u Hrvatskoj, želimo da se i vi ovdje dobro osjećate - rekao je Plenković na svečanosti u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu.

Zagreb: Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao na svečanom obilježavanju Svjetskog dana Roma

Poručio je kako su osobito važni mladi Romi u obrazovnom sustavu jer tim se rješava pitanje opstanka, što je i ključ uspjeha i kvalitete života romske zajednice u Hrvatskoj. Plenković je istaknuo i kako je njegova Vlada vodeći politiku partnerstva sa svim nacionalnim manjinama, osobito saborskim zastupnicima nacionalnih manjina, uz program, kreirala i posebni operativni plan za nacionalne manjine. Sad radimo na realizaciji projekata koje smo dogovorili i potpisali, rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao na svečanom obilježavanju Svjetskog dana Roma 00:25

Naglasio je da u Hrvatskoj nije nikada više sredstava uloženo u nacionalne manjine kao što je to zadnjih osam godina s trendom povećanja. To radimo uz punu svijest i namjeru da to radimo, jer u onim krajevima gdje su nacionalne manjine  želimo dati dodatan naglasak, a to je najčešće financiranje projekata, napomenuo je predsjednik Vlade.

Najavio je i da će ubuduće korigirati i popravljati sve ono što nije dobro. Kad smo doveli struju i vodu u područja gdje žive pripadnici srpske manjine, dovest ćemo vodu i struju i u sva romska naselja, najavio je Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi