Obavijesti

News

Komentari 28

VIDEO Vinkovčanin ostao bez stotinu svinja: 'Živimo od toga, teško je gledati praznu farmu'

VINKOVCI - Na našoj farmi eutanazirano je par stotina svinja, bolest je postojala. Svinje su počele ugibati svakim danom sve više, prvo je krenulo od gubitka apetita, bile su potištene, manje se kretale, cvilile su i padale, uši su postajale plave, a potom uginuće - takvo nešto još nismo vidjeli. To je bio naš način života, a ne posao jer kad imaš 40 godina i živiš s tim svaki dan, to više nije samo posao. Sve loše je počelo od korone, pa rata u Ukrajini, sad smo se nadali da će biti bolje kako bi riješili gubitke, a ovo je točka na i koju nismo očekivali jer smo imali visoke razine sigurnosti. Nitko nam nije dolazio na farmu, ali uz sve visoke sigurnosne mjere i dezinfekcije nismo uspjeli obraniti. Bilo kakva pomoć države bi bila odlična, ali trenutno je nema. Slali smo nekoliko mailova ministrici Mariji Vučković, ali nam nije niti odgovorila. Možda nemaju sluha, ali neka shvate da mi živimo od toga, nemamo dodatnih primanja. Danas nam je sve upitno. Volim taj posao koliko god on bio težak i neizvjestan, volio bih nastaviti raditi u normalnim okolnostima. Trenutno nam je to teško i psihički jer cijeli život smo to radili i jako je teško otići u farmu i vidjeti da nema ništa te znati da neće biti ni za deset dana. Nadam se da ćemo uspjeti psihički preživjeti i ostati normalni u svemu tome jer ne želim nikome da prođe ovo što mi prolazimo - kazao je za 24sata Alen Barić iz Vinkovaca koji se cijeli život bavi svinjogojstvom i prodajom suhomesnatih proizvoda.

Pokretanje videa...

svinje 01:11

VIDEO Naslov Reala proslavili u srcu Zagreba: Navijači zapalili 15 baklji za 15 europskih titula

ZAGREB - Udruga Real Madrid Hrvatska zapalila je na Stubama biskupa Duha kraj Tkalčićeve ulice u središtu Zagreba 15 baklji povodom osvajanja 15. naslova prvaka Europe na Wembleyu. Sve su popratili pjesmom "Campeones, campeones, ole, ole, ole!" (prvaci) i "Como no te voy a querer" (kako te ne bih volio). Njihovi članovi putuju diljem Europe na Realove utakmice, a omiljeni im je igrač, naravno, Luka Modrić.

Pokretanje videa...

Navijači Reala u Zagrebu slave 15. europski naslov 01:36

VIDEO Ivana i Mirjana sklopile partnerstvo na zagrebačkom Prideu, kuma im je bila Alka

ZAGREB - U subotu je na rasporedu bila 23. zagrebačka Povorka ponosa, a obilježilo ju je vjenčanje. Naime, matičarka je na Ribnjaku vjenčala Ivanu Bouček i Mirjanu Leško Benčić. Kuma im je bila Alka Vuica, koja je kasnije i nastupila pred sudionicima povorke.

Pokretanje videa...

Zagreb: Vjenčanje tijekom Pridea 09:31

VIDEO Poplava u Njemačkoj nosi sve pred sobom! Helikopter spašava ljude zarobljene u vodi

NJEMAČKA - Olujno nevrijeme pogodilo je velike dijelove južne Njemačke u petak i u subotu, što je dovelo do poremećaja u prometu, a neki su stanovnici morali biti evakuirani helikopterima. Na području bavarskog grada Augsburga stanovnici su morali biti evakuirani zbog popuštanja nasipa i brane, rekle su vlasti. Željeznički promet je zbog poplava obustavljen između bavarskog glavnog grada Muenchena, Bregenza u Austriji i švicarskog Zuericha. Linija između Ulma i Augsburga je također prekinuta, a međugradski vlakovi na relaciji Stuttgart-Muenchen su preusmjereni. Stanovnici bavarskog mjesta Fischach, zapadno od Muenchena, helikopterom su prevezeni iz svojih domova nakon što se izlila rijeka Schmutter.

Pokretanje videa...

Poplava u Njemačkoj 02:13

Subine metode: Kako Livaković odjednom lovi dvije lopte, a Perišić i Vlašić lete na treningu

Hrvatska reprezentacija odradila je još jedan trening u Rijeci, Zlatko Dalić je na raspolaganju opet imao 23 igrača. Normalno su trenirali i Ivan Perišić i Nikola Vlašić, a na Rujevicu se vratilo i lijepo vrijeme. Hrvatski izbornik prije treninga je pozdravio polaznike HNS-ove trenerske akademije. Na treningu je opet vladala dobra atmosfera, Dominik Livaković iskusio je metode trenera golmana Danijela Subašića i hvatao dvije lopte odjednom. Sve nekako miriše na Rusiju i Katar...

Pokretanje videa...

Livaković odjednom lovi dvije lopte 01:05

VIDEO Bosa svekrva na svadbi u Dubrovniku: Za njom su 90-ih uzdisali, zaveo je Rod Stewart

DUBROVNIK: Liam Stewart, sin legendarnog glazbenika Roda Stewarta i Rachel Hunter oženio se u petak u Dubrovniku. Iako je padala kiša, to nije omelo supermodel Hunter da uživa! U jednom je trenutku skinula i svoje štikle kako bi se što lakše popela na stepenice

Pokretanje videa...

Dubrovnik: Vjenčanje Nicole Artukovich i Liama Stewarta u crkvi sv.Ignacija 02:59

VIDEO Svijet plače zbog slike troje mladih zagrljenih u bujici. Odnijelo ih je. Još ih traže...

ITALIJA: Nastavlja se potraga za troje mladih koje je na sjeveru Italije u petak odnijela vodena bujica. U potrazi sudjeluju ronioci, podignuti su dronovi, stigli su helikopteri... Ali nestalima zasad nema traga. Podsjećamo, u talijanskoj pokrajini Udine snažna vodena bujica odnijela je troje mladih, mladića i dvije djevojke. Njih troje su se našli uz samu rijeku Natisone kad je poplavila. Skupili su se u zagrljaj da ih voda ne odnese, ali nije pomoglo. Vatrogasci su im pokušali prići dizalicom i baciti im uže kako bi ih spasili, no nisu se stigli zakačiti... Mladić ima 25 godina, djevojke 20 i 23 godine. Spasioci se nadaju kako će ih pronaći žive...

Pokretanje videa...

Potresne scene u Italiji: Troje mladih se zagrlilo usred bujice. Odnijelo ih je. Još ih traže... 01:42

VIDEO Molitelji su u Zagrebu klečali ispod dugine zastave, prosvjednici ponijeli bubnjeve

ZAGREB: Danas su se na glavnom zagrebačkom Trgu, baš kao i svake subote, okupili molitelji. Kako su najavili organizatori, krunica se danas moli u 14 hrvatskih gradova za, između ostalog, mir u svijetu i domovini, za obraćenje i jedinstvo hrvatskog naroda, za prestanak bogopsovke, za muškarce... Na Trgu su molitelji klečali ispod LGBT zastava jer je danas u Zagrebu i Gay Pride. Stigli su i brojni prosvjednici, na terenu su bile jake policijske snage... Sve je prošlo bez incidenta.

Pokretanje videa...

Zagreb: Molitelji na Trgu kleče i ove subote, stigli su i prosvjednici 01:50

Urnebesna snimka kod Opatije: Dečki, niš' od nogometa, danas vaterpolo! Otplivao do centra...

VELE MUNE U petak je Hrvatsku pogodilo veliko nevrijeme. Najgore je bilo na Krku gdje je ljudima potopilo vrtove, automobile... Igralište NK Mune u mjestu Vele Mune u općini Matulji pretvorilo se u vaterpolo teren. Pa je čovjek uskočio i zaplivao...

Pokretanje videa...

Nogometno igrliste NK Mune u mjestu Vele Mune 00:27

VIDEO Stigao je Joško Gvardiol! Pogledajte trening 'vatrenih'

RIJEKA - Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja pripreme za Europsko prvenstvo koje počinje 14. lipnja u Njemačkoj. Treninzima su se u petak pridružili Joško Gvardiol, Mateo Kovačić i Nikola Vlašić, za kojeg se u stožeru 'vatrenih' nadaju kako će biti spreman za početak Eura.

Pokretanje videa...

Trening Vatrenih 00:57

VIDEO Jako nevrijeme poharalo je središnju Hrvatsku: 'Auti voze kroz bujice vode, padao je i led'

ZAGREB/ GRUBIŠNO POLJE/ POPOVAČA - Crni oblaci nadvili su se nad Zagrebom. Grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom već je poharalo Grubišno Polje i Popovaču. - Užasno je puhalo, nosilo je granje. Kratko je padala i snažna tuča. Auti se voze kroz bujice vode - kazao nam je čitatelj.

Pokretanje videa...

Nevrijeme Hrvatska 03:01