News

Komentari 7

VIDEO Vučićeve pristaše putuju na skup u Beograd: Žena s mobitela čitala zašto dolazi

VIDEO Vučićeve pristaše putuju na skup u Beograd: Žena s mobitela čitala zašto dolazi

Vučić očekuje da će skup pristaša i članova SNS-a masovnošću nadmašiti sve prethodne građanske prosvjede na kojima su i sve glasniji zahtjevi za njegovima povlačenjem s čela države

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je najveći skup u povijesti Srbije u petak, a deseci autobusa krenuli su do Beograda. Kako doznajemo, jako puno autobusa dolazi i s područja BiH. Na autocesti prema Beogradu stvorile su se velike gužve.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vučić očekuje da će skup pristaša i članova SNS-a masovnošću nadmašiti sve prethodne građanske prosvjede na kojima su i sve glasniji zahtjevi za njegovima povlačenjem s čela države, premda je tek na početku druge godine drugog petogodišnjeg mandata.

POGLEDAJTE VIDEO: STIGLE VUČIĆEVE PRISTAŠE

Brojne pristaše izrekli su podršku Vučiću, a jedna je žena u televizijskom prijenosu Pink televizije podršku dala čitajući sa šalabahtera.

POGLEDAJTE VIDEO:

'Okidač' masovnim prosvjedima bile su dvije tragedije s početka svibnja, u kojima je u beogradskoj osnovnoj školi i selima u okolici Mladenovca ubijeno 18 osnovnoškolaca i mladih, a 20 ih je ranjeno, što je potaknulo masovne građanske prosvjede i kritike vlasti za toleriranje i promicanje nasilja u javnom prostoru i medijima.

Građane je na prosvjed "Srbija protiv nasilja" pozvala proeuropska oporba, a na popisu njihovih zahtjeva su ostavke visokih policijskih dužnosnika koje drže krivima za posljedice poticanja i toleriranja nasilja u javnosti, te uskraćivanje nacionalne frekvencije privatnim provladinim televizijama koje nekritički promiču nasilje i mržnju u svojim programima.