Obavijesti

News

Komentari 19

VIDEO Zbog olujnih udara bure i do 150 km/h zatvoren je dio A1: 'Bura baca motore, sve je jača'

VIDEO Zbog olujnih udara bure i do 150 km/h zatvoren je dio A1: 'Bura baca motore, sve je jača'

Zbog olujne bure zatvorena je autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja. Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za Jadran zbog bure, što označava izuzetno opasno vrijeme

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

vjetar kod splita 00:27
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
PROBLEMI U SPLITU

Posebne probleme bura stvara na splitskom području gdje su željezne konstrukcije gotovo srušenog hotela Marjan počele padati na ulicu i prometnicu u blizini Zapadne obale.

- Konstrukcije se njišu na buri i može biti jako opasno. Nemojte se kretati kod hotela jer može biti jako neugodno i opasno - rekao je za Dalmacija danas zabrinuti prolaznik.

- Mogu stradati ljudi ili vozila. Ne daj Bože da padne neka željezna konstrukcija na tlo - dodao je.

BURA SE POJAČAVA

- Krenuli smo autocestom iz Splita oko 13 sati, ali su je zatvorili i upali smo u prometni čep, još se vozimo put Zagreba - ispričao nam je čitatelj.

- Užasno puše cijeli dan, bura se pojačava - rekla nam je čitateljica sa splitskih Meja.

- Upravo sam se vratila iz bolnice, na cesti kod Firula su polegnuti motori, bacila ih je bura, i reklamni panoi kafica su razbijeni - rekla nam je Splićanka.

HAK IZDAO UPOZORENJE

Zbog olujne bure zatvorena je autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja. Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za Jadran zbog bure, što označava izuzetno opasno vrijeme.

Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, Paški most te državne ceste DC1 brza cesta Solin- Klis i DC27 Gračac-Obrovac-Karin, stoji na stranicama Hrvatskog autokluba.

24sata

Kako stoji na stranicama DHMZ-a, udari olujne bure u Srednjoj Dalmaciji, osobito pod Biokovom jačine su i do 150 kilometara na sat.

- Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja - upozorili su.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Preporučeni obilazak SAMO ZA OSOBA VOZILA: silazak na čvoru Zadar Istok-DC502-Smilčić – Obrovac - DC27 - Gračac-DC50 - čvor Sv. Rok (A1) te obrnuto u smjeru mora.

- Obilazak za ostala vozila: silazak na čvoru Benkovac-Kistanje (DC59)-Knin (DC1)-Gračac (DC1) i obrnuto - stoji na službenim stranicama HAK-a.

Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, Paški most te državne ceste DC1 brza cesta Solin- Klis i DC27 Gračac-Obrovac-Karin.

Vozači su 15. studenog trebali promijeniti opremu iz ljetne u zimsku, a iz HAK-a i podsjećaju kako je zimska oprema obavezna sve do sredine travnja.

- Pod zimskom opremom podrazumijevamo četiri zimska pneumatika ili četiri ljetna pneumatika s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. Zimska oprema za autobuse podrazumijeva lance na pogonskim pneumaticima ili zimske pneumatike postavljene na pogonske kotače - piše na stranicama HAK-a.

Komentari 19