Obavijesti

News

Komentari 81

Vikend izbora u strankama: HDZ dobiva starog-novog šefa

Vikend izbora u strankama: HDZ dobiva starog-novog šefa
1

Prestrojavanje u HNS-u i SDP-u. HDZ će dobiti starog-novog šefa, Milanović očekuje svoje ljude u predsjedništvu, a HNS bira Vrdoljaka. U HDZ-u biraju prvi put po principu “jedan član - jedan glas”

VIDEO

Prvi put u HDZ-u predsjednika biraju po principu “jedan član - jedan glas”, no to ništa neće promijeniti jer jedini kandidat je sadašnji šef Tomislav Karamarko.

Jedino što im je važno u ovom djelu unutarstranačkih izbora je broj članova koji će se odazvati na glasanje. Uvjetno rečeno, da na ove izbore izađe samo jedan član, Karamarko nastavlja voditi HDZ. No broj ljudi koji izađu na izbore pokazat će kako u stranci dišu. Kako doznajemo od dijela članova, većina je nezadovoljna načinom na koji ih vodi Karamarko i radije bi na čelu vidjeli Milijana Brkića, no svjesni su, kažu, da bi nešto takvo bila loša poruka na nacionalnoj političkoj razini. Svoju priliku, dodaju, pričekat će pri izboru članova u predsjedništvo stranke.

Milanović želi u Predsjedništvu SDP-a ljude od povjerenja

Najveća oporbena stranka potvrdila je novi mandat Zorana Milanovića, a ovoga vikenda predsjednik SDP-a očekuje da će ojačati svoju poziciju tako da članovi izaberu u predsjedništvo njegove ljude od povjerenja, uglavnom bivše ministre. Podsjetimo, na zadnjim izborima najveći broj glasova za predsjedništvo dobili su Rajko Ostojić, Davor Bernardić i Zlatko Komadina. Ovoga puta Ostojić neće biti ni među kandidatima jer je bio u Kamadininu taboru na izborima za predsjednika stranke, a SDP-ovci pojašnjavaju kako “ne bi ni prošao jer su tijekom kampanje padale preteške riječi”. Jednaki stav imaju i prema Ivi Baldasaru. Među 17 “veličanstvenih”, šef bi htio vidjeti Miranda Mrsića, Milanku Opačić i Gordana Marasa u Zagrebu, Arsena Bauka i Ranka Ostojića u Dalmaciji, Biljanu Borzan i Zdravka Ronka u Slavoniji, Sinišu Hajdaša Dončića i Vedrana Babića u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Mihaela Zmajlovića i Kristinu Ikić-Baniček u središnjoj Hrvatskoj te Željka Jovanovića i Peđu Grbina u Rijeci i Istri. Uz njih, bit će i Branko Grčić. Očekuje se da će tu biti i Sabina Glasovac iz Dalmacije te još dva imena iz Zagreba i Međimurja. No šanse za prolazak imaju i Komadinini ljudi, poput Davora Bernardića i Tonina Picule. Članovi se za vrh stranke sami kandidiraju i moraju prikupiti 400 potpisa podrške. Većina SDP-ovaca s kojima smo razgovarali kažu kako nije nikakav problem dobiti podršku, no sa smiješkom spominju Gordana Marasa.

- On je najbolji dokaz da članovi svima daju potporu da se kandidira, ali druga je stvar tko će ih zaokružiti na izborima - kaže nam SDP-ovac blizak Milanoviću.

Vrdoljak postaje predsjednik HNS-a?

Stranački makeover čeka ovoga vikenda i HNS. Na 13. saboru stranke birat će ljude koje je predložio Središnji odbor. Za predsjednika stranke predložili su Ivana Vrdoljaka, za zamjenika predsjednika Predraga Štromara, za potpredsjednike Anku Mrak Taritaš i Srđana Gjurkovića, za predsjednika Središnjeg odbora Matiju Posavca te za počasnu predsjednicu Vesnu Pusić.

Ovi izbori donijet će, po pitanju HNS-a, nov način postavljanja naspram partnera. Pusić nije dvojila s kim će surađivati, ali očekuje se da Vrdoljak hoće. Već mjesecima kruže glasine da bi bio spreman prikloniti se HDZ-u, no kako doznajemo, to je samo spin na koji bi se trebao uhvatiti Milanović. Cilj je, doznajemo, da na taj način budući šef HNS-a potražuje bolje pozicije i mjesta za svoje ljude. SDP-ovci pak tvrde da mu je to jalova taktika, jer HNS-ovi zastupnici definitivno su ljevičari i nikad ne bi podržali Vrdoljaka u poduhvatu zvanom “okretanje HNS-a za 180 stupnjeva udesno”.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela