Obavijesti

News

Komentari 0

Vinkovci dobili sustav javnih bicikala: 'Želimo promovirati biciklizam u gradu za sve'

Vinkovci dobili sustav javnih bicikala: 'Želimo promovirati biciklizam u gradu za sve'

Cijena je pet kuna za pola sata vožnje, a godišnja karta  200 kuna, uz mogućnost svakodnevnog korištenja bicikla od pola sata, što smatraju, je pristupačno svim građanima

VIDEO

Na tri mjesta u gradu Vinkovčanima su od srijede dostupni javni bicikli za koje gradske vlasti ističu da će, osim što će biti od koristi za promet, pridonijeti da Vinkovci budu još čišći i zeleniji grad. 

- Dobili smo priliku da kroz ovaj projekt napravimo jednu lijepu priču kroz koju ćemo još jednom promovirati biciklizam u gradu te pridonijeti zelenijem i čišćem okolišu i okružju u kojem živimo. Dajemo priliku da naši sugrađani, ali i drugi koji se nađu u Vinkovcima mogu iznajmiti bicikl i voziti ga na području grada te, ako već nisu, isprobati i električni bicikl - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Bizarna nesreća u BiH: Muškarac pao s bicikla na nož
Bizarna nesreća u BiH: Muškarac pao s bicikla na nož

Stanice s javnim biciklima zasad su postavljene ispred pošte u Reljkovićevoj ulici, na Trgu kralja Tomislava kod željezničkog kolodvora te u parku Lenije.

Direktor Sustava javnih bicikala Nextbike Ante Gustin rekao je da se korisnici prije uporabe bicikla moraju registrirati u aplikaciju Nextbike, skenirati broj bicikla i platiti, čime se bicikl otključava. Cijena je pet kuna za pola sata vožnje, a godišnja karta  200 kuna, uz mogućnost svakodnevnog korištenja bicikla od pola sata.

Novi Zeland: Trudna političarka odvezla se biciklom do bolnice. Rodila je nakon sat vremena
Novi Zeland:  Trudna političarka odvezla se biciklom do bolnice. Rodila je nakon sat vremena

Po riječima voditelja projekta Josipa Barišića iz Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA , vrijednost projekta je 656.000 kuna, a financiran je 40 posto europskim novcem preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te 60 posto iz gradskog proračuna.

- Cilj je potaknuti građane na zdraviji način prijevoza, smanjiti emisiju CO2 u gradu i promet u gradu, ali i povezati željeznički i autobusni prijevoz s biciklističkim prijevozom - poručio je Barišić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.